Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance: Roztržené šaty mohou Chili zlomit vaz. Diváci běsní kvůli zaujatému hodnocení porotců

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik / Creative Commons / freepik.com

Druhý díl třinácté řady StarDance přinesl nečekaný zvrat. Kuchařku Chili zradily šaty a celé číslo se tak neslo v duchu nepovedeného klouzání a improvizace. Porota jí přesto udělila vysoké známky. S tím ale nesouhlasí diváci.

Článek

Řada nádherných vystoupení a kladných hodnocení odborné poroty. To byl druhý díl nové řady oblíbeného tanečního pořadu StarDance. Nejvíce se tanec povedl páru ve složení herec Oskar Hes a profesionální tanečnice Kateřina Bartuněk Hrstková. Jejich samba byla jedinečná, měla příběh, vášeň i neobvyklé taneční prvky. Porota za tento tanec udělila velmi vysoká čísla a padla i jedna devítka.

Jenže to nebyl jen večer povedených tanečních vystoupení. Na někoho se zkrátka štěstí neusmálo. A mezi ty nešťastníky patřila i dvojice složená z kuchařky Chili Ta a tanečníka Jakuba Mazůcha. Oba si ještě před vystoupením nevhodně pomalovali obličeje ve stylu komiksového Jokera. Choreografii vymyslel Mazůch sice velmi efektní, přesto velmi překombinovanou, což se páru vymstilo. V úvodní pasáži se totiž Chili při akrobatických figurách roztrhla spodní část sukně, která jí následně bránila v tanci. Byl to totiž dlouhý kus látky, který tanečníkům na parketu překážel.

Pokaždé, když si na utržený kus látky Chili stoupla, smekla se. To samé se opakovalo i u tanečního partnera. V jednom momentu se Mazůch dokonce pokusil o to, aby visící část sukně odtrhl a zahodil. Bohužel mu na to ale nestačily síly, a tak pár musel dotančit tanec i s těmito komplikacemi. Přestože se oba snažili, vzhledem k neustálému podsmekávání chodidel se o tanci příliš hovořit nedalo.

Porota se ale zachovala neočekávaně. Přestože takový tanec měl být ohodnocen velmi nízkými známkami, obdržel pár celkem 23 bodů. To ale absolutně odporuje logice soutěže a celého pořadu. Je jasné, že za komplikaci se šaty nemohl ani jeden z páru, avšak takové věci se prostě stávají. A vzhledem k tomu, že se jedná o přímý přenos, musí porota i diváci hodnotit právě ten konkrétní tanec, což se v tomto případě nestalo. Je to sice smůla, ale tak to zkrátka v tanečních i jiných soutěžích chodí.

Richard Genzer bodoval jako první a udělil páru 8 bodů, což bylo pro diváky naprosto nečekané. Tatiana Drexler hodnotila dokonce devítkou, což se dá považovat za výsměch ostatním soutěžícím, kteří předvedli daleko kvalitnější tanec a dostali méně bodů. Jediný Jan Tománek ohodnotil tento pár na 6 bodů, což je sice stále vysoké číslo, nejvíce se ale blíží realitě.

Odborná porota je přece od toho, aby hodnotila, co skutečně viděla, nikoli od toho, aby známkovala, jaký tanec mohl být, kdyby se nic nepokazilo. A tím si samozřejmě porotci rozházeli televizní diváky. Ti na sociálních sítích a v komentářích doslova běsní, že tohle bylo opravdu přes čáru. Podle některých měl být tanec ohodnocen maximálně třemi body.

Nepovedený tanec a zaujaté hodnocení by páru mohlo v následujících kolech zlomit vaz. Diváci totiž StarDance milují a jsou citliví i na sebemenší přešlapy. A v tomto díle došlo k přešlapu, jaký tato soutěž nepamatuje. Osud každého z páru v soutěži mají totiž možnost ovlivnit i televizní diváci. A tak se teprve uvidí, jak celý tento incident dopadne.

Zpracováno na základě:

a na základě vlastního názoru a  sledování druhého dílu třinácté řady StarDance (19. 10. 2024)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz