Hlavní obsah
Umění a zábava

Stíny v mlze: Druhá řada budí rozruch, střelba na škole se musela upravovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martin Popelář / Česká televize

Petra Špalková v seriálu Stíny v mlze

Na televizní obrazovky se vrátil oblíbený seriál Stíny v mlze se svou druhou řadou. V dalších dvanácti epizodách budou Malá s Černým řešit další kriminální případy. Nevyhnou se ani střelbě na škole.

Článek

Už první řada seriálu Stíny v mlze z roku 2022 si u fanoušků získala velkou oblibu. Chtělo to sice trochu času, než si na netradiční ztvárnění ústřední dvojice kriminalistů člověk zvykl, výsledný pocit z celé řady byl však pozitivní. Kromě jednotlivých případů totiž celým příběhem prostupoval motiv zlého muže, který se chce pomstít kapitánce Malé za dřívější uvěznění. Přestože tento motiv prostupoval každou epizodou seriálu, nakonec bylo vše vyřešeno rychleji, než by divák očekával. Závěr byl tak jediným zklamáním, které na sledující čekalo.

Druhá řada se měla na České televizi začít vysílat již před několika měsíci. Její start byl ale nakonec odložen. A to kvůli jedné z epizod, která mapuje případ střelby na škole. Česká televize se totiž obávala reakce diváků, neboť by taková epizoda byla vysílána jen krátce po skutečném incidentu v prosince loňského roku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

Česká televize sice natočila inkriminovanou epizodu mnohem dříve, než se tento neblahý incident v Praze stal, avšak dle jejího vyjádření by nebylo vhodné uvést seriál tak krátce po tragické události. Některé scény epizody byly navíc upraveny tak, aby v návaznosti na tragédii nebyly vnímány rozporuplně.

Stejně jako byla první řada seriálu propojena linkou zlého muže, který se hodlá kriminalistce mstít skrze její dceru, podobný motiv uvidíme i v této řadě. Tentokrát se ale nebude jednat o linku spojenou s kapitánkou Malou. Problémy v životě syna bude řešit kapitán Černý. Jeho syn se totiž odstěhoval ke starší přítelkyni, kterou sotva zná. A právě v této dějové lince, jak nám už první díl naznačil, nebude všechno úplně v pořádku.

V hlavní roli kapitánky Malé se tedy i ve druhé řadě představí oceňovaná herečka Petra Špalková, držitelka tří Českých lvů, a Jiří Vyorálek, kterého si můžeme pamatovat už z úspěšného seriálu První republika nebo nově z příběhu na motivy politické kauzy bývalého premiéra Petra Nečase a Jany Nagyové Sedm schodů k moci.

První díl druhé řady odstartoval jako jednička pondělního večere se sledovaností přes milion diváků. Sledovalo ho tak přes 30 procent všech televizní diváků a porazil i seriál Specialisté na konkurenční stanici. Druhá řada nás tak bude na televizních obrazovkách napínat ještě po dobu 11 týdnů. Díl se střelbou na škole bude sice také odvysílán, a to hned jako třetí epizoda této řady, nemělo by se však na něj nahlížet jako na nevhodně zvolené téma. Jeho obsah by mohl být použit jako prevence před násilím na školách, které bude teď určitě zapotřebí.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz