Hlavní obsah
Lidé a společnost

Tomáš Macháč: Skvělý tenista i pohledný sympaťák s nejkratšími šortkami na kurtu a citem pro módu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Hameltion / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Tomáš Macháč

Celý svět žasl nad výkonem českého tenisty Tomáše Macháče, kterému se letos v květnu na turnaji v Ženevě podařilo porazit světovou jedničku Novaka Djokoviče. Stejně tak ale svět žasne nad jeho sportovními šortkami.

Článek

Tomáš Macháč se narodil v roce 2000 v Berouně a v současnosti je druhým nejúspěšnějším českým tenistou. V žebříčku ATP se aktuálně, k měsíci květnu, nachází na 34. místě. Úspěšnějším Čechem už je jen Jiří Lehečka, který se nachází na 23. místě. Pozornost tenisových fanoušků si Macháč získal porážkou Novaka Djokoviče na turnaji v Ženevě. Tennis TV o jeho vítězství hovořil dokonce jako o Macháč-mánii.

Macháč ale nezaujal fanoušky tenisu pouze svými tenisovými výkony. Ohromil je i svým stylem oblékání a pomalu se z něj stává módní ikona. Po letošním turnaji v Miami byl označen za jednoho z nejlépe se oblékajících hráčů. Už nějakou dobu se trochu paradoxně hovoří také o jeho šortkách, které má na sobě při jednotlivých utkáních. Právě v Miami musel dokonce vysvětlovat, proč právě on je má tak krátké.

Tenista si nechává šortky šít na míru, protože nemá rád dlouhé kraťasy. Jenže tím tak trochu vrací na tenisové kurty módu ze 70. let. Dříve to bývalo běžné, dnes je Macháč jediným profesionálním hráčem tenisu, který nosí takto krátkou dolní část svého sportovního úboru.

Tomáš Macháč si na módu potrpí ale i v osobním životě. Chodí vkusně oblékaný a v civilu mu to neskutečně sluší. Když se před pár měsíci objevil ve sportovním vydání soutěžně-vědomostního pořadu Máme rádi Česko, všem svým fanouškům doslova vytřel zrak. Nejenže vypadal jako opravdový gentleman, v padnoucím saku byl navíc k nepoznání.

Fanynky ale mají smůlu. Tomáš Macháč je už dlouho zadaný. Jeho partnerkou je úspěšná česká tenistka Kateřina Siniaková. K jejich vzájemnému sblížení však došlo pouze náhodou. Dali se dohromady v době pandemie koronaviru, kdy spolu byli v karanténě ve městě Melbourne předtím, než začalo Australian Open 2021. Na stejném místě si o rok později poprvé zahráli společně čtyřhru. Letos pak svoje profesionální spojenectví zopakovali i v Indian Wells.

Tomáši Macháčovi bude letos na podzim teprve 24 let. Podstatnou část své tenisové kariéry má tak ještě před sebou. Můžeme však konstatovat, že má dobře našlápnuto na to, aby v žebříčku ATP postupoval stále výš. Je to jeden z nejlepších tenistů, jakého Česko v posledních letech mělo, a jeho talent stále nepřestává překvapovat.

Macháč rozhodně neřekl poslední slovo a bezpochyby o něm ještě hodně uslyšíme. Hraje výtečný tenis, skvělé vypadá a jeho šortky nepřestávají udivovat celý svět.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz