Hlavní obsah
Umění a zábava

Vytoč mého agenta je o ničem: Plytký děj, nezajímavé a nesympatické postavy, pitvoření hereckých es

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Nosek (NoJin) / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Martha Issová

Vytoč mého agenta jako nový seriálový počin televize Prima diváky zklamal. Jeho sledovanost rapidně klesá a snáší se na něj vlna kritiky. Je to totiž absolutně o ničem. Neobstojí to ani jako komedie.

Článek

Seriál Vytoč mého agenta sliboval zajímavý příběh z prostředí castingové agentury, kde čtveřici hlavních agentů ztvárňují známí a uznávaní herci. Jenže ani ti tady nedostávají prostor k tomu, aby ukázali své herecké umění. Talent Marthy Issové, Kryštofa Hádka, Tomáše Maštalíra a Zuzany Kronerové tak vyznívá zcela do prázdna. Ostatní postavy pracující v castingové agentuře jsou zcela nezajímavé.

Příběh jednotlivých agentů se odvíjí velmi pomalu, nemá prakticky žádný spád, ani gradaci. Celé je to tak postavené na hostujících legendách českého filmu, které hrají samy sebe. Jenže situace, do kterých se tyto slavní herci a herečky dostávají, jsou spíše trapné bez náznaku humoru, který by televizního diváka pobavil. Během prvních třech epizod jsme tak mohly být svědkem toho, jak Klára Issová řeší svůj věk, protože se od produkce dozvídá, že je na roli moc stará. Mezi Taťánou Medveckou a Zlatou Adamovskou zase zuří nevraživost.

Ve třetí epizodě se v castingové agentuře setkává Iva Janžurová se svojí dcerou Sabinou Remundovou. Mají spolu v novém snímku ztvárnit matku a dceru. Mají spolu ale být po celou dobu natáčení, asi tři měsíce, na malém ostrově. Ani jedna sice nechce trávit tolik času s tou druhou, bojí se však si to vzájemně přiznat. To je zajímavá zápletka a mohlo by z toho plynout mnoho vtipných momentů, seriál však v humor neproměnil ani jeden z nich.

Seriál se tak ve sledovanosti propadá a sleduje ho už méně než 300 tisíc diváků. A to je na seriál, kterému Prima tolik věřila, neuvěřitelně málo. Úspěšnější je ve stejném vysílacím čase i parodický seriál To se vysvětlí soudruzi na České televizi, který popisuje řešení nadpřirozených a mimozemských kriminální případů za dob bývalého komunistického režimu.

Diváci nejvíce kritizují nesmyslnost dialogů, nedokončené příběhy i náznakové chování. Přestože je seriál adaptací zahraničního motivu, nedokáže se vcítit do české situace. Divák tak může mít pocit, že to co se na obrazovkách odehrává, se u nás nikdy stát nemůže. A má do jisté míry pravdu. České prostředí je v tomto zcela specifické. Přebrat tak zahraniční koncept nemusí být vždy zárukou úspěchu.

Diváci na Česko-slovenské filmové databázi však hodnotí odvysílané epizody na české poměry poměrně slušně. První dvě epizody získali téměř 60 procent, třetí necelých 70 procent. Sledovanost ale o úspěchu seriálu rozhodně nehovoří. Po odvysílání tak Vytoč mého agenta zřejmě skončí v trezoru a druhá řada už se s největší pravděpodobností točit nebude.

Vytoč mého agenta je ale ukázkou toho, že česká seriálová tvorba stagnuje. A jen málokdy se podaří natočit seriál, který by měl u diváků úspěch. Naposledy se to povedlo České televizi se seriálem Smysl pro tumor. Šlo tehdy také o adaptaci zahraničního motivu. Tento seriál se však na rozdíl od Vytoč mého agenta dá považovat za více než zdařilý.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz