Hlavní obsah
Umění a zábava

Zedníčkovi dochází dech. Při moderování Možné je všechno! si plete slova i jména, Sokol si ho dobírá

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Pavel Zedníček

Zábavný pořad Možné je všechno! už několik týdnů baví diváky u televizních obrazovek. Moderuje ho legenda české zábavy Pavel Zedníček. Jenže na moderování takového formátu už očividně nemá, věk přece nezastaví nikdo, a navíc mu nepomáhá ani štáb.

Článek

Show Možné je všechno! je směsicí improvizačních her z Partičky spolu s dalšími novými disciplínami, ve kterých pozvaní hosté předvádí, zda dokážou diváky u televizních obrazovek pobavit v každé situaci. Někteří to zvládají skvěle, jiní trochu zaostávají. V posledních dílech je ale možné pozorovat i problém na straně moderátora pořadu.

Pavel Zedníček byl jako herec i moderátor vždy skvělý a své role či úlohy zvládal s přehledem. Jenže už také není nejmladší a moderování takového formátu mu dává zabrat. Fyzicky je na tom rozhodně skvěle. Do některých her se zapojuje, na pódiu tančí a pohybuje se tak, že by mu to mohli závidět i o desítky let mladší herci či herečky. Jenže se soustředěním a vyjadřováním má trochu problémy.

Při čtení vědomostních otázek se do znění otázek zamotává a často plete slova. Není tak výjimkou, že se musí opravovat, mnohdy i začít se čtením otázky znovu od začátku. Cizí výrazy, které se v otázkách vyskytují, čte většinou špatně, což by se rozhodně v takovém pořadu stávat nemělo. Otázky by měl mít nastudované dopředu, členové štábu, produkce či dramaturgie by mu jistě poradili, jak má daná slova vyslovovat.

Zedníčka si dokonce dobírá i Ondřej Sokol, který v jednom z minulých dílů uvedl, že soutěžící věděli mnoho správných odpovědí na otázky a že některé z otázek Pavel Zedníček dokonce i dobře přečetl. Rýpnutí to bylo očividné, avšak netaktní. Vše je jen otázkou toho, co je štáb schopný vypustit do světa a co je televizní divák schopen akceptovat.

Problémem je také Zedníčkova nedoslýchavost. Mnohdy hostům nerozumí jejich odpovědi a ti je tak musí opakovat někdy i několikrát. A to dojem z jednotlivých her mnohdy kazí. A je to škoda, protože by se jinak jednalo o velmi povedenou zábavu. Stejně tak mu musí s moderováním pomáhat Ondřej Sokol i Dano Dangl, bez kterých by se Zedníček ve vysvětlování některých disciplín poměrně snadno ztratil.

A pak je tu ještě jeden problém. Zedníček si občas plete i jména. Své kolegy účinkující v soutěži jistě dobře zná a nemá problém si vzpomenout, jejich jména ale někdy tak zkomolí, že se v nich nemohou poznat ani sami soutěžící. Tím, že se pořad předtáčí, by se ale taková pochybení dala opravit. I přesto si s tím štáb hlavu neláme a pouští je do vysílání. V poslední epizodě jsme například mohli slyšet, jak po hře nazvané šikmá plocha Zedníček pronášel jméno Petry Nesvačilové. Spletl se a diváci tak mohli slyšet Petra Nečasilová.

Možné je všechno! je pořad s velkým potenciálem, který dokáže diváky rozesmát. Takové věci ho ale kazí. A diváci přešlapy tohoto typu často nepromíjejí.

Zpracováno na základě:

a na základě sledování všech epizod pořadu Možné je všechno!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz