Hlavní obsah
Lidé a společnost

Ženy jsou čistotnější a hygienické návyky mužů je štvou. Někteří muži si mění prádlo až po 10 dnech

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Chuanyu2015 / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Hygienické návyky, které si osvojíme v dětství, budeme už pak dodržovat po většinu života. Záleží tedy zejména na výchově. I tak ale muži mají větší sklon k tomu, že na dodržování hygieny tolik nedbají.

Článek

To, že muži často nedodržují základní pravidla hygieny, jejich ženy často rozčiluje. A mají pravdu. Muži jsou v tomto opravdu laxnější, avšak ne tolik, jak se mnohdy ženy domnívají. Začněme něčím tak zásadním, jako je mytí rukou po návštěvě toalety.

Mytí rukou po návštěvě toalety

Toaletu sice pravidelně čistíme, aby se na ní nacházelo co nejméně bakterií, i tak se ale jedná o místo, které z hlediska hygieny rozhodně bezpečné není. A tak je nezbytné si po takové návštěvě umýt ruce. Je přitom úplně jedno, jakou potřebu jste vykonávali. Zde se jasně ukazuje, že ženy jsou v tomto ohledu pečlivější. Až 93 % žen si totiž ruce po vykonání potřeby opravdu umyje. U mužů je toto procento razantně nižší, pohybuje se kolem 77 %, a tak se dá říci, že každý čtvrtý muž se s umýváním rukou po návštěvě toalety neobtěžuje.

Výměna spodního prádla a ponožek

Dalším důležitým faktorem je to, jak často si muži a ženy mění své spodní prádlo a ponožky. A zde opět jasně vítězí ženy. Naprostá většina, 96 až 97 %, si jak spodní prádlo, tak ponožky mění každý den. Muži to s hygienou v tomto směru opravdu nepřehání. Každý den si totiž prádlo či ponožky mění přibližně jen tři čtvrtiny z nich. Co je ale alarmující, je to, že téměř pětina mužů si mění prádlo a ponožky průměrně po dvou až třech dnech a čtyřem procentům z nich dokonce stačí pravidelná výměna každé 4 až 7 dní. Jedno procento se s výměnou obtěžuje dokonce až po 10 dnech.

Výměna triček a kalhot

Více jak polovina mužů si s jedním tričkem vystačí na dva až tři dny, pětina z nich je dokonce schopná takové tričko nosit někdy i týden. Ženy jsou opět mnohem čistotnější, většina z nich odkládá trička hned po prvním dni, případně druhý či třetí den.

U kalhot či sukní se s tím ale neobtěžuje ani jedno pohlaví. Velké procento mužů i žen je schopné nosit jedny a ty samé nevyprané džíny i měsíc. Ženy jsou na tom ale zase o poznání lépe, protože tuto tendenci má větší množství mužů než žen.

Sprchování

Ženy se i častěji sprchují než muži. Jenže tady právě ženy dělají chybu. Je prokázáno, že příliš časté sprchování může škodit a že bohatě stačí, když si tento hygienický proces dopřejeme dvakrát do týdne. Mnoho z nás si ale vůbec neumí představit, že by každodenní sprchování nebylo součástí jejich života. A tělesné pachy, které tělo dokáže po dni bez sprchování vydávat, rozhodně nejsou pro opačné pohlaví přitažlivé.

Závěrem můžeme říci, že ženy jsou opravdu čistotnější než muži. A to prakticky ve všem. Jenže ten rozdíl zase není takový, jak by se předpokládalo. Většina žen si tak nestěžuje právem, protože má doma muže, který je víceméně stejně čistotný jako ona.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz