Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pavel Novotný se nechutně opřel do nemocné Aničky Slováčkové, to ale není to nejhorší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Show Jana Krause, FTV Prima, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Neuctivé výroky Pavla Novotného hnuly mnoha lidmi. Velmi odporně se vyjádřil o nemocné Aničce Slováčkové a vynášel soudy o jejím životě. A mnozí politici to pojali jako možnost se zviditelnit.

Článek

Nejprve k Vám milá Aničko. Je mi nesmírně líto co musíte prožívat na úkor takových nadutých hlupáků, kteří staví politickou mašinérii nad lidský život. Ovšem vypovídá to o jejich ničemnosti, nikoliv té Vaší. Je více než zřejmé, že jste nesmírně velká bojovnice a já věřím, že se nedáte a vyhrajete! Byť by si Vás pro svou nadutost bralo do úst sto Pavlů Novotných a jemu podobní.

...

Média poslední dny informovala o zcela odporném a zavrženíhodném výroku Pavla Novotného na úkor Aničky Slováčkové, kdy zřejmě přesvědčen o vlastní moci a velikosti, si dovolil vznést soud, že Anička zemře neboť nemá šanci…Taková sprostota je hodna skutečně hloupého člověka, který není schopen úcty k lidskému životu.

Pan Novotný pod vlnou kritiky svůj post smazal a sypal si popel na hlavu, ovšem dalo by se říct, že ironicky. Co bylo důvodem? Nelíbil se mu politický názor pana Felixe Slováčka.

A tak, jako se vaří krev v mých žilách z toho, že máme ve společnosti takové osoby, kterým není hanba tato slova vypustit z úst, tak to pochopitelně cítili mnozí. Komentáře napříč médii na sebe nenechaly dlouho čekat a rozhodně se pan Novotný nedočkal slušných komentářů, naopak. A dobře mu tak!

Co je ale horší?

Pan Novotný je hrdým členem ODS a co to znamená pro opoziční politiky? No jasné, kopneme si do celé pětikoalice bez sebemenší úcty k Aničce. I toto se bohužel děje. Mnozí politici to pojali jako možnost ke zviditelnění před blížícími se volbami a místo toho, aby podpořili Aničku, která se stala obětí nechutného politického válčení, tak rovněž staví politiku nad lidský život a u toho si dovolí moralizovat.

Pan Felix Slováček se účastnil akce pojené s KSČM což rozezlilo Novotného. Zastupitelé této strany celý incident rovněž pojali hlavně jako možnost kritizovat ODS, nikoliv pouze Novotného. Stačilo by vyjádřit úctu a přízeň Aničce.

A tím to nekončí…našli se i tací, kteří nezapomněli umravňovat, ovšem na prvním místě zmínili sympatie s Novotným ohledně averze ke KSČM a až potom podotkli, že co se týče Aničky Slováčkové, tak to tedy přestřelil.

A další názor…jako komunistka nemáte právo Novotného moralizovat, vzkázala jedna politička druhé. Jak kdyby byl soucit něco, na co máme nebo nemáme právo…

Kam jako společnost spějeme?

Místo toho, aby se politici tak lidově řečeno chytli za rypák a společně poslali pana Novotného do háje za to, jak sprostě rozhoduje o životech jiných, tak si tady hrají na mravní ministerstvo a krasojízdu politických postů. Ovšem s Aničkou to mnohdy nemá nic společného.

Od někoho, jako je Novotný, asi již můžeme očekávat podobné hanebnosti, ale to, že mnozí přistoupí na jeho hru pro svůj vlastní prospěch bych od seriózních lidí nečekala. A to je sprosté.

A já se ptám, zamyslel jste se někdo vůbec nad tím, jak se musí cítit sama Anička Slováčková? Přestaňte její jméno používat nad honění svých příznivců, omluvte se a podpořte ji v léčbě. Pan Novotný se jistě nezmění a kdo ví, zda je vůbec schopen nějaké sebereflexe a pokory.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz