Hlavní obsah
Názory a úvahy

Glosa feriovská, velestručná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Iggs Dall-e

férie

Soud poslal hvězdu liberální demokracie na tři roky do vězení za znásilnění. A dobře tak.

Článek

Dominik Feri to prostě nezvládl: slávu v tak mladém věku neustál a mediální pozornost ho utvrzovala v představě vlastní výjimečnosti. Nejdřív v 18 letech nejmladší zastupitel, chvíli na to v pouhých 21 letech nejmladší poslanec, milion followerů na Instagramu, to přece musíte mít pravdu, ne? To přece nemůžete být obyčejný chlápek, jasně že jste víc.

Pokud by to byl člověk skromný, čestný, pokorný a o své práci by kriticky přemýšlel, asi by se to nestalo. Ale někdo takový by se pravděpodobně taky nestal úspěšným, rychle stoupajícím politikem.

Dnešní verdikt znamená i další věci:

1/ Demokratické strany jako TOP09 se snadno a rychle dokáží zbavit politiků, kteří se proviní proti právu; členem i poslancem přestal být relativně rychle, žádné to „počkáme až jak rozhodne nezávislý soud“. Je důvodné podezření? Mazej pryč, a buď se očisti a pak třeba vrať, nebo jdi sedět.

Takhle poznáte rozdíl mezi stranou demokratickou a nedemokratickou.

2/ Takhle to ve valné většině chápou i voliči demokratických stran. Žádné zavírání očí: „všichni se spikli, je to lež“, žádné odvádění pozornosti: „a co ostatní“, prostě odstup, nechej projít soud a pokud jsi vinen, jdi sedět. Já sám jsem od vždy od samých počátků volil TOP09 a v případě Feriho od začátku říkám: pokud jsi znásilnil a soud to prokáže, máš jít do vězení, zatím odstup. Tohle má společného většina voličů demokratických stran

3/ Nic z výše uvedeného nepřesvědčí voliče stran jednoho muže, že se mýlí a vše je jen utvrdí v jejich víře, že demokracie je zkažená, zlá a lidstvu nebezpečná, neb libtardí progresivisté znásilňují, kde můžou.

Co se divit, vždyť za tím přece stojí Kalousek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám