Hlavní obsah
Finance

Chcete mít dostatek peněz? Mazlete se s nimi a plaťte v hotovosti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ilona Golovleva

Placení v hotovosti pomalu a téměř mizí. Je to ale velká chyba.

Článek

Pouštět do oběhu bankovky, které jste měli dříve fyzicky u sebe, sahali na ně a s láskou přepočítávali, zaručuje jejich vrácení zpět k vám. Že je to nesmysl? Není. Placení jako takové byl a je rituál, který nám má přinést radost. S radostí vydáte, vyšlete tak podvědomě sílu radosti a díky tomu se k vám opět v takové formě vrátí. Pokud je s nechutí pouštíte do koloběhu, navíc aniž byste je drželi v ruce a už ani pomalu nevěděli, jak vypadají, těžko se k vám v hojné míře navrátí. I když chápu, že při placení stále se zvedajících poplatků zcela za vše je vám spíše do pláče než do smíchu. Peníze ale nevznikly proto, aby nás ničily, způsobovaly bezesné noci a abychom řešili jejich nedostatek. A ani ne proto, abychom zaplatili vše nutné, co platíme každý měsíc a potom nám nezbylo na to, z čeho bychom měli opravdu radost. Pokud ale dodržíte určitá pravidla, jak s penězi pracovat, určitě jich budete mít dostatek.

Naučte se mít u sebe vždy nějakou hotovost. Doporučuji vybrat si z účtu výplatu, hezky si ji přepočítat a pomazlit se s bankovkami. Pak je tam klidně opět vložte. Mamka vždycky říkala stokrát více, když přinesla ona a taťka výplatu. S láskou je přepočítala a uložila do obálek. Zkrátka snažte se mít aspoň po nějakou dobu peníze fyzicky u sebe. Sáhnout si na ně, vidět je.

Rozhodně si aspoň jednou měsíčně za vydělané peníze kupte něco pouze pro sebe a plaťte za to v hotovosti. Jestli si koupíte v sekáči za stovku tričko, nebo zvolíte něco dražšího, či něco delikátního do úst, je čistě na vás. Důležité je, aby z vás při placení onoho výrobku vyzařovala energie radosti. Tu právě potřebujeme k tomu, aby se k nám opět penízky vraceli. Do výplaty se samozřejmě počítá i důchod nebo nemocenská. Pro tento druh příjmu jste museli také vynaložit svoji sílu. A mnozí nemalou.

Bankovku podávejte při platbě otočenou. Hlavičkou dolů. Ne přední stranou, jak jsme byli zvyklí si je rovnat do peněženky nebo do kasy. Koloběh se tvoří vydáním otočené bankovky.

Nenadávejte na ně. Často slýchám, že kdyby nebyly peníze, byl by život jednodušší. To možná ano, ale peníze jsou, a proto je třeba je mít rád. Dávají nám pocit svobody.

Ani slova, já ani tolik nepotřebuji, mně by stačilo, abych měl aspoň na pravidelné poplatky a mohl být v klidu, nejsou správně. Co z toho života budete mít? Přece tady nejste proto, abyste zaplatili všechny povinné platby a pak celý měsíc seděli doma u televize a jedli rohlíky.

Říkat, že jdete do práce, je také chyba. Práce je akt, při kterém vydáte hodně sil, fyzických i psychických a málo peněz za ni dostanete. A to nechcete. Chodíte tedy do zaměstnání a dostáváte štědře zaplaceno.

A v neposlední řadě, nezáviďte těm, kteří finance mají. Ať je získali jakýmkoliv způsobem. Vždyť můžete také. Závist je nejhorší emoce, která dotyčnému způsobuje pozastavený tok energií financí. Jak se zbavit závisti, na to radu nemám. Je mi líto těch, kteří s ní žijí.

Samozřejmě pečení holubi nám do huby sami nepřilétnou, ale pokud se pokusíte přístup k penězům a k jejich vydávání změnit, budete se divit, jakou změnu pocítíte. Přeji všem život nejen ve finanční hojnosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz