Hlavní obsah

Pikantní grilovaná žebra

Foto: Iren

Pikantní grilovaná žebra

Dobře ochucená žebra patří k nejoblíbenějším připravovaným dobrotám v grilovací sezoně. Jejich příprava se sice prodlouží potřebnou dobou odležení, ale výsledek je famózní. Ten kdo má rád pálivé chutě, jistě ocení tuto variantu.

Článek

2000 g vepřových nebo hovězích žeber

Na marinádu:

2 lžíce červené sladké papriky

2 lžíce pálivé papriky

1 lžíce oleje

1 lžička Piri Piri chilli omáčky

3 stroužky česneku

sůl

pepř

Postup přípravy

  1. Marinádu vytvoříme tak, že do hmoždíře dáme všechny suroviny a vytvoříme z nich pastu.Nejlepší marinády
  2. Připravenou marinádou potřeme žebra a necháme 12 hodin odležet v ledničce.
  3. Grilujeme do měkka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám