Článek
Tradičně se tato nádivka peče na Velikonoce a jí se po skončení půstu.
Budeme potřebovat as na 4 porce:
100 g uzeného masa
100 g vepřového masa
4 starší rohlíky
4 vejce
sůl
petrželová nať
mladé kopřivy
kontryhel
sádlo na vymazání pekáčku
Postup přípravy
- Pekáček vymažeme sádlem nebo vyložíme pečicím papírem. Vepřové a uzené maso spolu uvaříme.
- Mezitím nakrájíme rohlíky na drobné kostičky. Uvařené maso vyjmeme z vývaru a po vychladnutí jej nasekáme najemno. Vývarem zalijeme nakrájené rohlíky a necháme vsáknout.
- Žloutky utřeme v misce se solí, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, mladé kopřivy, kontryhel a zlehka promícháme se změklými rohlíky.
- Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně jej vmícháme do připravené směsi. Směs pak urovnáme do připraveného pekáčku a upečeme dozlatova.
- Podáváme s hlávkovým salátem.
DOBROU CHUŤ !