Hlavní obsah
Jídlo a pití

Velikonoční nádivka

Foto: Iren

Velikonoční nádivka

Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova vypečená. Taková by měla být perfektní velikonoční nádivka s vůní uzeného masa a spoustou zelených bylinek.

Článek

Tradičně se tato nádivka peče na Velikonoce a jí se po skončení půstu.

Budeme potřebovat as na 4 porce:

100 g uzeného masa

100 g vepřového masa

4 starší rohlíky

4 vejce

sůl

petrželová nať

mladé kopřivy

kontryhel

sádlo na vymazání pekáčku

Postup přípravy

  1. Pekáček vymažeme sádlem nebo vyložíme pečicím papírem. Vepřové a uzené maso spolu uvaříme.
  2. Mezitím nakrájíme rohlíky na drobné kostičky. Uvařené maso vyjmeme z vývaru a po vychladnutí jej nasekáme najemno. Vývarem zalijeme nakrájené rohlíky a necháme vsáknout.
  3. Žloutky utřeme v misce se solí, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, mladé kopřivy, kontryhel a zlehka promícháme se změklými rohlíky.
  4. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně jej vmícháme do připravené směsi. Směs pak urovnáme do připraveného pekáčku a upečeme dozlatova.
  5. Podáváme s hlávkovým salátem.

DOBROU CHUŤ !

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám