Hlavní obsah
Názory a úvahy

Mysleli to dobře, ale dopadlo to blbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě politické a jedna sportovní sebevražda v přímém přenosu.

Článek

Ani bych snad nezačal psát, kdyby dnes na Seznamu nepřistála jedna vzpomínka na nejnešťastnější vlastní gól japonského hokejisty na MS 2004, který chladnokrevně propálil vlastního brankáře po přihrávce dánského hokejisty a ještě se při tom chvilku radoval.

Před touto zprávou tam už byly dvě stejně bizarní, ale politické sebevraždy .

1. Ministr Tuleja: Nikdy jsem o tomto bezpochyby vzdělaném pánovi neslyšel a zřejmě už ani neuslyším. Ta doba, kdy byl skoro ministrem měla vskutku jepičí život. Tak dlouho se omlouval za to, co kdysi publikoval a snažil se najít viníka až sám čestně uznal, že ministrem nebude.

2. Řeporyjský starosta se snažil urazit Felixe Slováčka, ale ne moc, protože má těžce nemocnou dceru, až se mu ani tak ani nepodařilo urazit Felixe, ale naprosto bezcitně trefit nevinnou Aničku.

No a to už jsem bral jako znamení, protože tolik vrtáků za jeden den se málokdy sejde. Jelikož pana Tuleju a japonského hokejistu, který už asi ani hokejistou není, neznám, tak se trochu rozepíšu o bodě 2.

Felix Slováček není de*il, ba naopak patří k těm co nepřevlékli kabát a nestydí se za to. Dobře ví, že za bývalého režimu měl abolutně vše co mohl mít. Společně s umělci kolem Ladislava Štaidla žili svůj americký sen uprostřed tuhé normalizace socialistického Československa. Byli mladí, poměrně velmi slušní hudebníci, kteří ve vteřině zapomněli, že ze dne na den zmizeli jejich kamarádi z branže, kteří neohnuli hřbet. Měli svobodu, peníze, atraktivní dámy, mohli cestovat, kam chtěli. Měli kapitalistické peníze za socialistické náklady.

A mír na Ukrajině? Kdo jiný by si to přál více, než Ukrajinci sami. Každý den zabijejí ruské rakety děti v ukrajinských městech, přesto nikde neuvidíte nikoho, kdo by to vyměnil za mír podle not Ruska.

Felix není de*il, dobře ví, že nejhorší, co může být je to, kdyby mu ruská raketa trefila studio. Pokud by jsme se nějak s těma Rusama přece jemom domluvili, tak by mohl hrát s Alexandrovcemi, za dobré peníze, cestovat do Rakouska a žít další svůj americký sen.

A Anička? Ta se ze všeho dostane a bude žít svůj dlouhý život, protože je to bojovník a bizarní sdělení řeporyjského starosty jí jenom posílí.

Nechtěl jste to napsat nějak takhle, pane starosto?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám