Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Jak udělat šťastnou ženu/muže?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Proč je to se vztahy je tak strašně složité? A co když není?

Štěstí ženy je najít muže, ke kterému budu pravdivě vzhlížet. A pro muže je štěstí najít ženu, pro kterou se může pravdivě obětovat.

Článek

Dokud si žena nenajde muže, ke kterému bude vzhlížet, i  kdyby byl na vozíčku, těžko pro něj bude dělat víc s radostí, než si rozdělit práci půl na půl.

A dokud si muž nenajde ženu, pro kterou by umřel, aby ona a jejich děti mohly žít, nebude z něho cítit to podstatné, aby se žena cítila milovaná, chtěná a chráněná. A pak bude na něj brblat, zlobit se a bude nespokojená.

A dokud ani jeden tohle nemá, tak ani jejich děti nezažijí lásku úplnou, ale jen větší nebo menší odraz té úžasné lásky s velkým L.

Takže má muž dělat vše pro ženu?

Ne. On to má dělat pro sebe. Jeho největší touhou má být chtění sloužit své ženě v tom, co umí on nejlépe.
Naopak čím víc se muž snaží, aby žena byla šťastná, tím nešťastnější žena je (když to dělá, aby se jí zavděčil). Protože zavděčit se chce chlapec a žena potřebuje „hotového“ muže.

Tomu už vůbec nerozumím.

Je tam maličký rozdíl, který dělá všechno. Dokud ho nepochopíte, nemáte šanci zjistit, co mám na mysli.
A nejjednodušší je to celé odmítnout. Nebo čtěte tenhle článek, dokud ho nepochopíte.

Proto je taky jen málo párů šťastných

Protože muži ženám podlézají a ženy chtějí být rovnocenné mužům, což je takové, jako kdybyste bojovali o desetikoruny, zatímco miliony byste zahazovali.
A protože naše dnešní doba nám říká, že my jsme zodpovědní za své štěstí a vůbec nevidí důležitost druhého pohlaví pro naše trvalé štěstí, tak jsme čím dál tím víc sami. A protože v tom své štěstí nemůžeme najít, tak ho hledáme v práci, v záletech, v dětech, v pomlouvání, v kariéře atd.
Místo, abychom ho hledali tam, kde je.

Štěstí ženy je najít muže, ke kterému bude pravdivě vzhlížet

Ale protože ženy jsou hodně bolavé, raději chtějí, aby byly samostatné. Což není špatně. Naopak se zdá, že pro většinu žen je to důležitý mezistupeň. Ale když tam zůstanou, budou samy, i když budou ve vztahu.

A pro muže je štěstí najít ženu, pro kterou se může pravdivě obětovat

a když se to stane, tak umře „šťastný“. Ale samozřejmě je lepší nebýt ve válce nebo v podobném ohrožení a pak budu s takovou ženou šťastně žít. Ale už samotný fakt, že to je skutečně dospělý muž pro ženu schopen udělat, dělá ženu nesmírně šťastnou, věřící životu, věřící svému muži a odhodlanou vychovat jejich děti, jak to nejlíp oba dovedou. A díky tomu může muž dělat cokoliv a jeho žena ho bude následovat, protože se cítí chráněná. A čím víc se žena cítí být chráněná, tím víc ji muž chce chránit. A čím víc muž chce ženu chránit, tím víc se cítí chráněná. A takhle vzniká šťastný vztah.

Protože žena pozná, když jí muž podlézá nebo když je pro ni ochoten obětovat vše. A navzájem se to vylučuje. (Alespoň z pohledu žen).
A za to muž zase chce, aby žena byla jen jeho a starala se o něj i jejich děti. A dospělý muž už na své děti nežárlí, právě naopak. (Zatímco nedospělý muž často i na své vlastní děti žárlí, protože ony dostávají něco, co on nedostal a co on chce.)

Ale já vám nevěřím

Já bych si taky nevěřil. Kdybych to dnes a skoro denně nezažíval a kdyby mi něco hodně podobného teď neřekla jedna má kurzistka. Ale můžu se mýlit. Třeba o tom, co chce muž, jsem celou dobu říkal něco povrchního, až dnes mi to došlo a možná za 5 let zase usoudím, že i tohle je povrchní.
Zkuste se dívat, co vám přináší největší štěstí. A kupodivu všichni chytří lidé se shodnou, že když děláme něco pro druhé. Ale problém je, že většina lidí dělá věci pro druhé ze zcela špatných důvodů a proto jim to štěstí nepřináší. A pak se dívají na ty, co jim to štěstí přináší a nevěří jim.

Já nepotřebuji, abyste byli šťastní. Ale když budete, bude nám všem líp. Hlavně vám, ale ne jen vám.
Když jste muž, zeptejte se své ženy, co si o tom myslí. Možná budete překvapen. Ale dejte jí čas, aby to mohla strávit.
Jestli jste žena, obávám se, že podobný způsob nebude fungovat. Ale přesto to dejte přečíst i svému muži a dejte mu hodně času.
Protože určitě nejméně 1 žena z 10 bude tento článek považovat za pravdivý. Ale kdo z mužů by dnes chtěl umírat za svoji ženu? To spíš vy jako žena to budete cítit jako pravdivé.

Chcete to zkusit nebo to hned označíte za lež?

Je to na vás. Já nespěchám. Jen jsem se musel podělit o to, co jsem zjistil a o svou radost z tohoto zjištění.

Zajímá Vás pokračování? Když bude zájem, najdete ho v mém autorském profilu nebo na www.smysl.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz