Článek
Nejenom bílkoviny
Hovězí maso je hlavně známé tím, že je zdrojem bílkovin, které jsou dobře využitelné pro stavbu naší svalové hmoty. Ale nejen to, hovězí maso má mnoho dalších výhod a proto bychom jej neměli vyřadit a přestat konzumovat.
Vyšší hladina cholesterolu? Není problém
Hovězí maso hraje velmi důležitou roli v dietách, zejména při snižování hladiny cholesterolu. To může být dobré pro mnoho lidí, kteří mají vyšší hladinu cholesterolu.
Zinek pro imunitní systém? Není problém
Hovězí maso je velmi důležité pro náš imunitní systém, protože je téměř jediný zdroj využitelného zinku. A bez zinku přece nemůže náš imunitní systém dobře fungovat.
Vitamín B
Hovězí maso obsahuje také velké množství vitamínu B. Ten je důležitý nejen pro správnou funkci mozku.
Málo tuku
Hovězí maso má také pro mnoho lidí výhodu, že nemá moc tuku. V hovězím mase je obsah tuku stejný jako v kuřecím mase. Dokonce má hovězí maso nižší obsah tuku než kuřecí maso s kůží.
Vyváženost
Hovězí maso je dobré také díky tomu, že má vyvážený poměr energie a bílkovin. Tím pádem nemůže konzum hovězího masa zvyšovat naší tělesnou hmotnost.
Jedinečný obsah
Hovězí maso obsahuje 14 nenahraditelných esenciálních prvků a sloučenin. Ty jsou pro náš organismus potřebné a z jiných zdrojů je nezíská.
Vysoký obsah železa
V hovězím mase také najdeme vysoký obsah železa. To je narozdíl od rostlinných zdrojů velmi dobře využitelné naším organismem.
Co chuť?
Na závěr je potřeba zmínit, že hovězí maso má také výraznou typickou chuť, takže není třeba používat různé dochucovadla.