Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kdo si podá ruku s vrahem dětí, je spolupachatel

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay - ELG21

Ten, kdo si v klidu podá ruku s vrahem nevinných lidí a hlavně dětí a ješte k tomu nemocných, je spolupachatel. Jeho čin je nepochopitelný a neomluvitelný.

Článek

Putinova zvěrstva neznají žádných mezí. Ten se nezastaví před ničím. Klidně si vypálí rakety na nemocnici plnou léčících se dětí. Jako se to stalo nyní v Kyjevě. To je šílenost, nad kterou se chce normálnímu člověku brečet, když slyší takové zprávy a vidí obrázky z těchto míst. A nejhorší je ta bezmoc, že již přes dva roky není síla, jak bezcitného vraha nevinných lidí zastavit. Člověk propadá úzkosti a bezradnosti, že celý svět si nedokáže poradit s jedním člověkem, který začal rozhodovat o životech druhých lidí a nemá k tomu žádné právo. O tom, kdo zemře a kdo se narodí, může rozhodovat jen Bůh.

Co musí mít takový člověk v hlavě, když dokáže jen tak mimochodem zabít nevinné lidi a děti a v klidu si žije dál? A to vše jen kvůli území, které si umanul získat. Tento člověk nemá absolutně žádné svědomí. Takovéto typy lidí by neměly mít moc vládnout. Bohužel jich na světě začíná přibývat a to je alarmující.

Kdo se vydá za takovýmto bezcitným vrahem a podá si s ním úplně v pohodě ruku, je spolupachatel všech hrůzných činů a jeho smýšlení je stejné jako vrahovo. Toto jednání je nejen nepochopitelné, ale i neomluvitelné.
To je jako, kdyby někdo najednou vystřílel hromadu nevinných lidí. Jako se to stalo třeba na fakultě. Vrahovi by se nic nestalo. Žil by si spokojeně dál a pak by za ním přijel někdo a potřásl by si s ním pravicí jakoby se nechumelilo. A v klidu by si s ním povídal o zabíjení nevinných, jakoby to byly nějaké papírové terče. Člověku se z toho svírá žaludek, co za lidi mezi námi žije a ješte k tomu jsou na důležitých vládnoucích místech. Kam ten svět spěje, je jasné. Dokud budou takovíto lidé vládnout a rozhodovat, svět se k lepšímu nezmění. A to je třeba si plně uvědomovat.

Je totiž smutné a deprimující, že musí stále vítězit smutek, úzkost, zoufalost a beznaděj.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz