Hlavní obsah
Hry

Logický úkol. Dokážete přijít na správné řešení?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jakubi

Chcete si otestovat logické uvažování? Tak zkuste vyřešit následující logický úkol, nad kterým budete muset pořádně zapřemýšlet. Jdete do toho?

Článek

Někdo je obdařen velkým smyslem pro logické uvažování a někdo, ani za nic, nemůže přijít logice na chuť. Jak jste na tom s logickým myšlení vy, se můžete přesvědčit v následujícím úkolu. Na obrázku je 16 koleček. Vaším úkolem bude spojit všechna kolečka jedním tahem. Použít k tomu však můžete pouze 6 čar (úseček). Zkuste být poctiví a nedívejte se předem na řešení, zkuste na něj přijít sami. Přijdete na řešení?

Foto: Jakubi

Spojte kolečka jedním tahem pomocí 6 čar.

Anketa

Podařilo se vám přijít na řešení úkolu?
Ano a netrvalo to ani moc dlouho.
0 %
Ano, ale můj mozek se přitom trochu zavařil.
0 %
Ne, ani za nic jsme na řešení nepřišli.
0 %
Celkem hlasovalo 0 čtenářů.


Jak se vám daří vyluštit hlavolam? Přišli jste na řešení úkolu nebo se s tím ještě trápíte? Pokud jste na řešení přišli, jste více než skvělí. Vyřešit hádanku nebylo jen tak. Pokud se váš mozek zavařil natolik, že už nemá sílu nic vymyslet, můžete se podívat na obrázek níže, kde je znázorněné řešení úkolu.

Foto: Jakubi

A tady je řešení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz