Hlavní obsah

O jaká fakta paní komisařce Jourové jde?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak je možné vyčíslit škody na životě na Zemi v číslech údajně ušlého zisku ?

Článek

Připadne mi až neuvěřitelné, že autor článku a paní komisařka Věra Jourová neví a neznají výši škod, které způsobují klimatické změny. Jen vloni to bylo 330 miliard USD. To je údaj mnoha oficiálních statistik. Jinak je ovšem jasné, že přesnou výši škod nelze asi odhadnout natolik přesně, aby se daly vložit do tabulek a vzorců vymyšlených ekonomy - které však stejně povětšinou neplatí. Ale je to nakonec zcela zvláštní logika ve chvíli, kdy uhlí dochází, ropa také nebo bude šíleně drahá jen plynu je zatím dostatek. Naše řeky jsou zelené, zanešené hnojiv tak, že jsou nevhodné k zásobování civilizace vodou. Vody je tak málo, že podněcuje / kromě dalších faktorů/ migraci. Lesy jsou zničeny, půda zanešena a sterilizována chemií, stavby korodují kyselými dešti a dopad na lidské zdraví je jasný - těla novorozenců obsahují mikroplasty. A to vše ve jménu zisku - navíc pokřiveného hledáním co nejlevnější výroby v Asii, které jsme odevzdali i know-how.

A lidé se najednou lekli, čeho? Že budou mít některé podniky menší zisk? Třeba a.s. ČEZ? Takže se všichni vrhneme na kritiku Green Dealu. Připomínáme pacienta s rakovinou slinivky, který odmítá operaci s tím, že mu lékař řekl, že po operaci bude muset držet velmi nákladnou dietu a na operaci si navíc připlatí. Tak ušetřím - a odmítne.

A ať mi tito popírači změn klimatu a nutných změn civilizace, pokud chtějí žít a nepoletí s panem Muskem na Mars vysvětlí, jak se dají škody na životě na Zemi vyčíslit přesně a v jaké měně prosím? A je šokující, když paní Jourová tvrdí, že argumentace „zelených“ je spíše emotivní. Je vidět, že si zřejmě nikdy neotevřela panel IPCC, nebo prostě 1500 vědcům, nevěří. Nevěří tedy v genetiku, medicínu, fyziku, chemii, a vůbec vědě. Ano slyšel jsme argument, že to vědci z panelu IPCC dělají aby měli práci. A ti kdož ji popírají mají zisk a hájí zisk za každou cenu. Položte to na misku vah svého myšlení. Pak už asi není jiné cesty než čekat až nebude škody na našem prostředí už ani vyčíslovat nebude možné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám