Hlavní obsah
Umění a zábava

Lítý boj mezi producenty podcastů. Kdo chce víc, nemá nic

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels.com

Podcast MIKSLEFPIKSLE bude sídlit na Seznam.podcasty, ale poslouchat se může kdekoliv.

Kdo první vymyslel zátku do láhve vína, mohl pohádkově zbohatnout. První bitcoin také vydělal jeho držiteli majlant. Být na začátku jakéhokoliv objevu obchodovatelného produktu, je terno!

Článek

Na konci procesu jsou pak extrémně bohatí lidé. Nejde o nikoho, kdo by musel krást, loupit nebo podvádět. Bohatství však nikomu nepadá do klína. Jde o výsledek časů odříkání si a tvrdé práce, kdy se na člověka okolí může i dívat a lehce si v duchu klepat na čelo.

Mail na Seznamu až do hrobu

Pak každého šikovného potká setkání s realitou. A často jde o tvrdý náraz! Aby se člověk udržel na trhu, musí najednou začít s korunkami z volného trhu nakládat více než opatrně. Na paty mu začíná šlapat konkurence, která třeba jen okoukala, co vymyslel a udělala něco podobného skoro přes kopírák.

Kdyby nebylo Larryho Paige a Sergeye Brina, nikdo by netušil, že existuje Google, jde o zakladatele vyhledávače, kteří jej provozují prostřednictvím společnosti Alphabet. Kdyby mysleli na všechno, spustili by ho i v češtině, ale nenapadlo je to, unikli jsme jejich snažení.

Díky tomu se podařilo mezi hráče vstoupit Ivo Lukačovičovi, kterému možná angličtina na začátku života nic moc neříkala, a tak vyhledávač de facto přetavil do češtiny. Díky němu máme mraky možností jak a co dělat na Seznamu. Sám užívám mailovou adresu, kterou si možná odnesu i do hrobu… A rád! Jsem na ní zvyklý a nerad dělám změny.

Poradenství plné dojmů

Podobný vznik trhů je zajímavé sledovat. Vlastně z ničeho vzniká něco, nějaké konkrétní uchopitelné odvětví. V historii jsme toho byli svědky mnohokrát. Mohlo jít o trh s kosmetikou, vznik vzdělávacího systému, lékařských specializací… Dnes bych se rád zastavil u trhu podcastů. Poslech, to je ono!

Anketa

Posloucháte podcastové pořady?
Ještě ne. Možná časem tuto novinku objevím.
25 %
Vyzkoušel jsem to jednou, ale moc mě to nebaví.
25 %
Sem tam nějakou ochutnávku do uší udělám.
0 %
Ano, dokonce jsem jeden vybral a předplatil.
50 %
Celkem hlasovali 4 čtenáři.

100% top mezi všemi je na tuzemské poměry Čestmír Strakatý. Novinář, který ukázal, že má koule, dal výpověď v zavedeném médiu a vypravil se na moře. Kupodivu se neutopil, ale vesele si to se zajímavým obsahem krauluje dál. Smekám, nic víc říci nedovedu.

Sám se nyní jako hlemýžď posouvám k audio formátu, abych byl komunitě Medium.cz blíž. Čtenář si tak bude moci vybrat. Abych doladil podrobnosti, vybral jsem si konzultanta. Tomu jsem dnes poslal jeho hodinovou sazbu. Během ní jsem se dozvěděl i to, jak špatně to prý dělá Čestmír Strakatý. Přemýšlel jsem, jestli vůbec za tu snůšku dojmů zaplatím… Fakturu jsem uhradil, poradce už potřebovat nebudu. Kdo chce za blbosti víc, než je zdrávo, nedostane příště nic!

Posluchači mého podcastu MIKSLEFPIKSLE se tak mohou začít těšit. Hosté, se kterými povedu rozhovory, dostávají pomaličku pořadová čísla. Herečka Ivanka Devátá, pán co se cítí vyhořelý, spisovatelka Marie Formáčková, babička s vnoučetem v pěstounské péči a rodičem dítěte ve věznici a mnozí jiní. Třicetidenní odpočítávání začalo!

https://www.linkedin.com/in/ivo-lukacovic-1b7164115?original_referer=https%3A%2F%2Fwww%2Egoogle%2Ecz%2F&originalSubdomain=cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz