Hlavní obsah
Názory a úvahy

Trenér si vyskakuje, předseda klubu mlčí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabax. com/dv

Ministr Rakušan natočil sebe prezentující video, kde jakoby z pozice trenéra v kabině podrobuje drtivé kritice dlouhodobé počínání mužstva.

Článek

Doslova říká, že hrajeme při zdi, opatrnicky, že by hra chtěla přitvrdit.

Při sledování jeho rozhořčeného monologu je člověk na rozpacích, do jaké role se ministr vlastně vciťuje?

Tím přitvrzením má na mysli vyrazit snad v šlépějích generála Pinocheta, anebo zavést pořádky, které panují třeba v netolerantním Turecku?

Ale možná by chtěl jen zřídit vězení pro dlužníky, jak tomu bylo ve staré dobré Anglii či zaplácnout rozpočet daní z vousů, jako to udělal Petr Veliký.

V závěru slibuje, že bude natolik odvážný, že všechno hezky řekne premiéru Fialovi. Z čehož lze dovodit i to, že video je jakési entrée pozdějšího dialogu ministra s premiérem. V logice sportovního mužstva právě „masírovaného“ trenérem Rakušanem by mohl být P. Fiala považován za předsedu klubu. Při jeho pověstné dobrotě, ale i z obavy, aby se mu mančaft nerozpadl, je málo pravděpodobné, že se vzpurným trenérem, s prominutím, vyrazí dveře.

Ale zpět k videu. To končí Rakušanovou pozvánkou na veřejné debaty s ním a bez cenzury.

Trochu úsměvné. Je to přece jeho úřad, který důsledně dbá o „čistotu“ projevu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz