Hlavní obsah
Hry

Nový Resident Evil 4 bude obsahovat mikrotransakce. Čeká nás multiplayer?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Oficiální propagační materiály z residentevil.com

Remake čtvrtého dílu série Resident Evil byl oznámen již v červnu letošního roku. Díky organizaci ESRB, která určuje věkové hranice her, ovšem nedávno vyšly najevo nové informace. Remake bude obsahovat mikrotransakce. Co by to pro hru mohlo znamenat?

Článek

Originální Resident Evil 4 se dodnes řadí mezi ty nejlepší hry ve svém žánru a po celém světě má miliony fanoušků. Není tedy překvapivé, že u jeho nového zpracování neunikne pozornosti žádný detail. Jeden takový detail se objevil právě na webových stránkách ESRB, která udělila nadcházejícímu remaku hodnocení M, tedy vhodné pro hráče od sedmnácti let. Kromě poměrně podrobného popisu násilí a nadávek obsažených ve hře, kde je mimo jiné zmíněna i možnost Leonovy dekapitace po setkání s proslulým doktorem Salvadorem, se zde nachází i nenápadná zmínka o tom, že hra bude obsahovat mikrotransakce. To je u příběhové hry pro jednoho hráče přinejmenším překvapující, ale má to hned několik možných vysvětlení.

Foto: Oficiální propagační materiály z residentevil.com

Doktor Salvador nemá Leona příliš v lásce

První možností, kam by mohly peníze od hráčů směřovat, jsou různé kostýmy pro Leona, Ashley a Adu. Ty byly součástí i původního čtvrtého dílu, kde například úspěšné dokončení hry zpřístupnilo Leonovu policejní uniformu z druhého dílu. Díky splnění několika vedlejších úkolů v roli Ady pod názvem Separate Ways pak Ashley získala nerozbitné středověké brnění a Leon zase vzhled gangstera. Kostýmy se mají objevit i v remaku, zatím byly ovšem zmíněny jen v souvislosti s deluxe edicí hry. I když je tedy možné, že budou některé z nich dostupné ke koupi v rámci samotné hry, nezdá se to zatím příliš pravděpodobné. Mikrotransakce přece jen většinou bývají součástí spíše online her.

Foto: Oficiální propagační materiály z residentevil.com

Deluxe edice nabízí několik kostýmů, které se v původní hře neobjevily

O něco zajímavěji vypadá potenciální návrat Mercenaries módu z původní hry, ve kterém hráči usilují o získání co možná nejvyššího skóre v krátkém časovém limitu. Spekuluje se o tom, že by se tento herní režim mohl vrátit, a v případě, že by do něj byla přidána multiplayer složka, by byly mikrotransakce v rámci tohoto režimu jen dalším logickým krokem. Zatím ale můžeme jen těžko odhadovat, jestli se dočkáme online Mercenaries módu, a nebo něčeho úplně jiného.

A to nás přivádí k poslednímu způsobu, jakým by mohly být mikrotransakce s hrou spojeny. Remake čtvrtého dílu totiž může kráčet ve stopách svých dvou předchůdců a objevit se na trhu v balíčku společně s novým pokusem Capcomu o vytvoření multiplayer hry ve světě Resident Evil. Minule to nedopadlo příliš slavně, hra RE:Verse, která vyšla společně s osmým dílem série, sice pořád dostává podporu od vývojářů, jak se můžete dočíst na oficiálním Twitter účtu hry, ale například na Steamu se počet souběžných hráčů už delší dobu pohybuje kolem padesáti a za poslední měsíc nepřekročil stovku. Ještě o něco hůře je na tom pak Resident Evil Resistance. Tento titul, obsahem lehce připomínající populární Dead By Daylight, dva roky po svém vydání po boku remaku Resident Evil 3 nedosahuje dokonce ani padesáti souběžných hráčů. Ani jedna z her už tedy nemá příliš velkou šanci na to, aby se odrazila ode dna. Nezbývá než doufat, že Capcom se tentokrát rozhodne nejít touto cestou a raději multiplayer zakomponuje do samotné hry, popřípadě ho vynechá úplně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám