Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Proč muži (ne)mají velký penis? Důvod je prostý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Délka penisu trápí nejednoho majitele

Mnozí muži ten pocit znají. Kouknou do zrcadla, zhlédnou erotické video a výsledkem je deprese. Pokud nevíte, proč tomu tak je, odpovědi nám poskytne sama příroda.

Článek

Není nic překvapujícího, že muži jsou na svou chloubu náležitě pyšní. Jde o reprodukční orgán, který vzrušuje opačné pohlaví, a proto máme v hlavách chtě nechtě zakódované, že je snad ještě důležitější než oči nebo mozek.

Již v dospívání, kdy mnozí chlapci potajmu ohlížejí erotický obsah, se dostáváme do první konfrontace s realitou, která se mnohým zkrátka nelíbí. Muž na videu má obří penis, zatímco mladý divák ne.

Realita je taková, že průměrná délka penisu činí 12,9 až 15 cm. Což znamená, že spousta mužů na tyto rozměry nadosáhne a propadají úzkostem. Mnohem horší tvář reality je však ta, že očekávání žen jsou zpravidla v číslech podstatně vyšších. Podle výzkumů ženy preferují obvykle velikost nad 16 cm, což pro někoho může být doopravdy frustrující.

Proč tomu tak je, nám může odpovědět evoluce. Její teorie od dob Charlese Darwina prošla řadou úprav, avšak ten nejzákladnější prvek - selekce - je stále platný a hraje hlavní roli. Příroda po nás zkrátka chce, aby se dostávaly do dalších generací nejprůbojnější geny. Žena pak, vlivem nastavení mozku, skrytě ví, že muž, který má nadprůměrný penis, ji mnohem snáze uspokojí a velikost jeho mužství jí imponuje. Z hlediska selekce je tedy výhodou být nad průměrem (čehokoli), aby měl jedinec vyšší šanci na reprodukci.

Ačkoli předchozí řádky nejspíš vyzněly chmurně, jde jen o obecné pravidlo. V dnešní době nežijeme v divočině a velikost penisu je jen jedním z mnoha aspektů přitažlivosti.

Zdroj: https://www.stoplusjednicka.cz/jakou-velikost-penisu-preferuji-zeny-mensi-u-partnera-vetsi-u-milence

Wikipedia.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz