Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance vrcholí. Šokující konec Kubelkové, svůdná Adamczyková a trapný vtip Marka Ebena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jari Salopino / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-4.0

Taneční soutěž StarDance jde do finále a je jasné, že tentokrát to opět nebude dámská jízda. Před finálovými branami zůstala překvapivě Iva Kubelková, která tanečně rozhodně převyšovala Vavřince Hradilka. Diváci však rozhodli…

Článek

Devátého, již semifinálového večera, se tančilo ohnivé paso doble, romantická rumba, divoká samba, impulsivní tango, elegantní waltz a ladný valčík. Taneční spektrum bylo široké a výkony pestré, ať již stylem, provedením či kvalitou. Do třetice pak každý ze čtyř párů zatančil tanec dle vlastního výběru. Porota byla nezvykle ostrá, Taťána Drexler opět našla nějaké to nedostatečné „vystretí“. Předběžné pořadí, které semifinalistům přisoudila porota, tak trochu předznamenalo konečný výsledek. Do finále automaticky postoupily dva páry s nejvyšším hodnocením. Místo v boji o vítěze XII. ročníku StarDance tak měly jisté Eva Adamczyková s Jakubem Mazúchem a Darija Pavlovičová s Dominikem Vodičkou. O třetí místo se v tanci dle vlastního výběru utkala Iva Kubelková s Vavřincem Hradilkem …

Nebe a peklo tanečního parketu

Jako první tančila Iva Kubelková a opět nezklamala. Valčík zatančila s ladností labutě a její hodnocení bylo zasloužené. Velmi originální byl nápad provázat její první tanec s druhým, kterým bylo paso doble. Zatímco během valčíku se vznášela na oblacích, paso doble se odehrávalo v pekle. Peklo to ale rozhodně nebylo, i když opět bylo znát, že standard sedí Ivě Kubelkové víc, ale … Ve svém třetím tanci, kterým byla cha-cha veškeré pochybnosti rozptýlila. Její cha-cha byla svěže dynamická a rozhodně byla na postup do finále.

Osobně jsem se těšil na výkon Dariji Pavlovičové, která je díl od dílu lepší. A opět to stálo za to. I ona tančila valčík a byl to krásný pohled. Chvílemi jako kdyby se vznášela nad parketem, s lehkostí motýla připomínala disneyovské princezny. To jen potvrdila druhým tancem, což bylo stejně jako v předchozím případě paso doble. Darijino paso bylo ohnivé, odvážné a lépe zvládnuté než u Ivy Kubelkové. Jednoznačně si tanec užila a bez váhání jej lze označit za jeden z vrcholů večera. Postup do finále byl absolutně zasloužený.

Sportovci na parketu

Vavřinec Hradilek opět jiskřil šarmem, ale s tancem už to bylo horší. Jako první předvedl tango. Snaha byla znát, ale na medaili to zrovna nebylo. Porotkyně Drexler hodnotila tango jako jeho nejlepší tanec, pan Chlopčík byl věcný a Richard Genzer z toho opět udělal srandu. Bohužel, chyběl ale švih, plynulost a byl až příliš ztuhlý. Na svalovce dobrý výkon, ale bodové hodnocení poroty bylo vzhledem k výkonům ostatních tanečníků až moc vysoké. Druhá rumba se Hradilkovi taktéž povedla, ale „tyrše“ si neodpustil. Ano, bylo to hezké a romantické, ale asi nebudu jediný, kdo měl z toho pocit, že porota Vavřinci Hradilkovi trochu fandí. Do třetice si pak Hradilek vybral jako rozstřelový tanec waltz, což bylo vskutku prozíravé. Nejen, že se mu povedl, ale hodila se mu tady i jeho ztepilost a síla, nechyběly tedy ani zvedačky. Sportovní svět a fanynky ho podržely a bude opět bojovat o medaile.

Fantastická byla opět Eva Adamczyková. Jako první předvedla dynamickou sambu a byla při tom zatraceně sexy. Při waltzu se zase vznášela na paloučku jak víla Amálka. Pro sambu zvolila velmi obtížnou choreografii a zvládla ji na desítku. Rytmus i výraz jsou v jejím těle domovem. Za celou historii StarDance bych ji přirovnal k Aleši Valentovi, kolegovi na sněhu. Jako kdyby byl snowboard ideální průpravou pro skvělé taneční výkony. Dovolím si jen připomenout, že Aleš Valenta StarDance vyhrál. O to víc bylo překvapivé hodnocení poroty, která jí dala stejný počet bodů jako Vavřinci Hradilkovi.

Vtipy za každou cenu

Marek Eben jako vždy bavil publikum i diváky. Některé vtipy se mu povedly, nejlépe asi umí dvojsmysly, ale občas mu to ulítne a je to spíš trapné jako zrovna v úvodu semifinálového večera. Hned po prvním tanci Ivy Kubelkové ji po dotančeném valčíku přirovnal k eskymu, z níž trčí špejle. No nevím, jistě by se dal vymyslet lepší příměr. Na druhou stranu, eskymo tím získalo na atraktivitě. Ku prospěchu páně Ebenově ale musím přiznat, že to záhy napravil povedeným vtipem na téma anatomie.

Zbývá tedy finálová trojice Adamczyková, Pavlovičová a Hradilek. Finále bude napínavé, šarmantní, svůdné. Máte svého favorita?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz