Hlavní obsah

Jak snadno zvýšit výdej kalorií během dne?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: happyveganfit, Pixabay.com

Jak už nejspíše víte, náš výdej energie je klíčový, pokud se snažíme o shození přebytečných kilogramů. Já vám zkusit poradit, jak jednoduše na to!

Článek

Výdej energie a pohyb během dne je důležitý nejen z hlediska hubnutí, ale také zdraví a celkové kondice.

V dnešním článku se podíváme, jakými aktivitami lze jednoduše zvýšit výdej kalorií během dne, a tím si dopomoci k vysněné postavě.

Chůze

Chůze je jeden z nejpřirozenějších pohybů a aktivit pro člověka. Proto je také skvělým prostředkem pro výdej energie. Během procházky spálíme až 250 kalorií za hodinu. Samozřejmě záleží na tempu, náročnosti terénu a také na každém člověku, ale průměrně se spálí tolik kalorií, což už stojí za zmínku.

  • Cílené procházky

Zkuste si najít čas a každý den vyrazit na procházku.

Vezměte svého partnera, rodinu, kamarádku či domácího mazlíčka a vyrazte na krátkou procházku do přírody. Uvidíte, že nejen, že díky procházce spálíte kalorie navíc, ale také se vám zvedne náladu, odpočinete si psychicky a procházky také zlepšují trávení!

  • Kroky během dne

Kromě cílených procházek hrají roli také kroky během dne.

Je rozdíl, pokud máte sedavou práci a celý den prosedíte u notebooku, nebo pokud jste celý den na nohou a nachodíte x tisíc kroků za den.

Pokud patříte do skupiny lidí, kteří mají sedavou práci, snažte se ve volných chvílích vstát a procházet se. Dojděte si pro čj či kávu, nabídněte kolegyni, že ji přinesete něco dobrého nebo se zkrátka jen protáhněte.

Pohyb během dne

Svůj kalorický výdej můžeme zvýšit i běžnými aktivitami během dne.

  • Úklid

I takový úklid může pozitivně ovlivnit váš kalorický výdej. Je rozdíl, pokud přijdete z práce domů a celý podvečer prosedíte u televize, nebo pokud ihned po příchodu z práce začnete s úklidem a lítáním po bytě či baráku.

Nezapomínejte, že také při úklidu spalujete kalorie a díky němu můžete zabít dvě mouchy jednou ranou. Spálíte kalorie, uděláte něco pro lepší postavu a ještě budete mít krásně uklizený a čistý domov.

  • Práce na zahradě

Kromě úklidu můžete také zahrnout do kalorického výdeje práci na zahradě. Opálíte se, opět uděláte něco pro své zdraví, ale také budete mít dobrý pocit z dobře odvedené práce a úhledně vypadající zahrady.

  • Hraní si s dětmi

To samé platí u her s dětmi. Nenechávejte děti si hrát pouze u počítačů, vezměte je ven a hrajte si s nimi. Můžete si zahrát na schovávanou či se pustit do míčových her.

  • Hraní si s domácími mazlíčky

Pokud ještě nemáte děti, hrajte si se svým domácím mazlíčkem. Uvidíte, že unavíte nejen jeho, ale také sebe.

  • Tanec

Můžete si také zatančit. Ať už cíleně podle nějakého instruktážního videa, které naleznete na internetu, tak jen tak pro sebe. Pusťte si oblíbenou hudbu a tančete. Zlepšíte si tak opět náladu a ještě spálíte kalorie.

  • Vaření

Také při vaření spalujete kalorie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám