Hlavní obsah
Sport

Kritici zalezou do díry, řekl sparťan Krejčí. Zapomněl ale na fakt, že kritika byla oprávněná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jan Mareš

„Jsem rád, že jsme potvrdili i těm, kteří nás kritizují, že na Evropu máme. Teď na chvíli zalezou do díry a budou čekat na náš další neúspěch.“

Článek

Tato slova pronesl kapitán Sparty Ladislav Krejčí po vítězném utkání týmu s Dinamem Záhřeb, které znamenalo postup do základní skupiny Evropské ligy.

Sparta utkání zvládla. Na soupeře od začátku „vlítla“. Měla skvělý první poločas. Hrála dobře. Náskok Dinama brzy smazala. Překonala i krizi v druhé půli, kdy Dinamo, které zjevně utkání zpočátku podcenilo, začalo hrát, snížilo a vypadalo to už na prodloužení. Sparta ale zápas v normální době Olatunjim rozhodla a postoupila. Zasloužená výhra. Zasloužený postup.

Kapitán Sparty Krejčí mluví v euforii po utkání o tom, že „kritici teď zalezou do díry“. Předvedl tak typickou ukázku chování, na kterou jsme už tak nějak od některých českých fotbalistů a hokejistů v posledních letech zvyklí. Mužstvo nehraje dobře, prohraje. Je po zásluze kritizováno. Poté zvítězí a hráči si „smlsnou“ na kriticích. Jakoby tak nějak zapomněli, že kritika nebyla za ten poslední vydařený výkon, ale za ty předešlé, špatné. Teď nám to tedy názorně předvedl kapitán Sparty.

Kritika Sparty byla oprávněná a od řady kritiků také věcná. Týkala se výkonů a chyb Sparty v utkáních s Kodaní a zejména pak v Záhřebu. Sparta hrála v Záhřebu opravdu velmi špatně. Prohrála 1:3 a byla po zásluze za svůj výkon kritizována. Kritika, pokud je věcná a vedena slušnou formou, je potřebná. Člověk by se nad ní měl vždy zamyslet, zda je oprávněná, vzít si z ní to pozitivní, co mu může do budoucna pomoct.

Sparta bude hrát Evropskou ligu. Stejně tak Slavia. K tomu Plzeň Evropskou konferenční ligu. To je nesporný úspěch. Nelze však také nevidět negativa. Sparta i Slavia hrají dobře na svých stadionech, před svými fanoušky, kteří je ženou za vítězstvím. Oba kluby hrály ve venkovních zápasech špatně. Také je tyto špatné výkony málem stály postup. Fotbal se ale nehraje jen na vlastním stadionu. V Evropské lize čekají oba týmy těžké zápasy na soupeřových stadionech. Je potřeba se s tím vyrovnat a podat mnohem lepší výkony. Pak kritici „zůstanou v díře“.

Zdroj:

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-evropska-liga-krejci-potvrdili-jsme-nasim-kritikum-ze-na-evropu-mame-ted-na-chvili-zalezou-do-diry-5012162

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz