Hlavní obsah
Sport

Nominace trenéra Šilhavého: Proč chybějí Barák, Panák a Kalvach?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Jaroslav Šilhavý nominoval reprezentační tým pro kvalifikační utkání o EURO v Polsku a s Moldavskem. Schick je opět zraněný. Stejně tak Krejčí. Nováčky jsou Kušej a Chorý. Reprezentaci chybí větší konkurence. Někteří hráči v klubech moc nehrají.

Článek

Brankáři - Staněk, Kovář, Mandous

Jedničkou bude nejspíš Staněk. Otazník je nad nominací Matěje Kováře. V Leverkusenu je dvojkou, chytá sporadicky, jen v domácím poháru nebo Evropské lize. V Bundeslize sedí celý podzim na střídačce. Ale výběr je momentálně hodně omezený. Tomáš Vaclík v USA vůbec nechytá. Jiří Pavlenka z Brém je zraněný. Tomáš Koubek v Augsburgu také nechytá. Václav Hladký z Ipswich Town z Championship chytá sice pravidelně a velmi dobře, ale nemá reprezentační zkušenosti z áčka. Místo Kováře ale v nominaci měl nejspíš být.

Obránci - Brabec, Coufal, Douděra, Holeš, D. Jurásek, Stronati, Vitík

V nominaci jsou David Douděra a Tomáš Holeš. Jejich nominace je problematická, za Slavii teď oba s Plzní nehráli, Holeš byl předtím z formy, ale to se ještě může změnit. Návrat Holeše do základní sestavy Slavie je více než pravděpodobný. Také Douděra by se měl v sestavě znovu objevit. Pravidelně nehraje ani David Jurásek v Benfice. Většinou jen střídá, poslední dva zápasy nehrál vůbec - pro zranění chybí v nominaci Ladislav Krejčí ze Sparty. Velký otazník je nad tím, proč v nominaci není Filip Panák ze Sparty. Nepovedl se mu jen jeden zápas v lize, ale jinak hraje delší dobu pravidelně a vesměs velmi dobře. Čekal bych ho v nominaci třeba na úkor Patricia Stronatiho, který hraje jen maďarskou ligu bez evropských pohárů. Jinak není moc kam sáhnout. David Zima hraje v Turíně výjimečně, Tomáš Kalas sice v Schalke hraje, ale jen 2.bundesligu a v reprezentaci v minulosti příliš nepřesvědčil. Stejně tak Aleš Matějů z Palerma.

Záložníci - Černý, Král, Lingr, Masopust,Provod, L.Sadílek, M. Sadílek, Souček

Proč opět chybí Antonín Barák, který už po zranění ve Fiorentině hraje? Proti Juventusu byl v základní sestavě a odehrál 58 minut. Není sice ve vrcholné formě, ale je to kreativní hráč, který je schopný do hry přinést něco navíc. Opomíjený je také dost nepochopitelně Lukáš Kalvach, velká opora Plzně, jeden z nejlepších hráčů ligy, který „nesleze ze hřiště“. V nominaci je naopak Ondřej Lingr, který hraje ve Feyenoordu velmi málo. Občas jen střídá. Poslední dva zápasy nehrál vůbec. Masopust ve Slavii sice nehraje všechno, ale většinou ano a jeho výhodou je, že je použitelný na více postech. Král v Unionu Berlín nehraje v základu, jen střídá, ale naskakuje prakticky každý zápas. Záloze chybí větší počet kreativních hráčů.

Útočníci - Hložek, Chorý, Kuchta, Kušej, Chytil

V nominaci už není Tomáš Čvančara, který v Mönchengladbachu sice vypadl ze základní sestavy, ale objevuje se takřka v každém utkání na delší čas jako střídající. Proto je překvapivé, že nebyl povolán. Naopak Adam Hložek hraje v Leverkusenu výrazně méně, v bundeslize sbírá celý podzim jen symbolické minuty, na delší dobu nastoupil jen v domácím poháru, přesto povolán zase byl! Pak v tom hledejte logiku. V nominaci už není slávista Václav Jurečka, který se s formou nepotkává celý podzim. Nováčkem ve výběru trenéra Šilhavého je mladoboleslavský Vasil Kušej, který naopak formu má. V tomto případě správná volba dle aktuální situace. Nováčkem je kupodivu také plzeňský Tomáš Chorý. Už 28 letý, zkušený útočník, kterému se reprezentace zatím vyhýbala. Za současné situace, kdy jsou někteří zranění, další z formy či nehrají, určitě oprávněná nominace.

Proč nejsou v nominaci Filip Panák a Lukáš Kalvach?

Jaroslav Šilhavý byl po nedávných utkáních silně kritizován. Kritizoval ho i autor těchto řádek. Je však třeba říct, že aktuálně Šilhavému nehraje do karet ani stav hráčů. Mnozí v klubech nehrají nebo nastupují jen jako střídající náhradníci na krátkou minutáž. Patrik Schick se sice uzdravil, ale opět zranil, takže už se o něm bohužel ironicky hovoří jako o druhém Tomáši Rosickém. Zranění jsou i někteří další hráči. Výběr tedy není velký. Nezáviděníhodná pozice pro trenéra. Proto je s podivem, že trenér Šilhavý nepovolal hráče, kteří hrají pravidelně a většinou nadprůměrně. Tedy Filipa Panáka ze Sparty a Lukáše Kalvacha z Plzně.

A co Antonín Barák?

Samostatnou kapitolou je neúčast Antonína Baráka z italské Fiorentiny. Jeden hráč sice reprezentaci nejspíš nespasí, ale když jde o všechno, a to teď jde, mají být využity všechny možnosti. Antonín Barák po zranění opět v italské lize hraje. V reprezentační nominaci by neměl chybět. Bohužel chybí. Přitom český fotbal má kreativních hráčů jako šafránu.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz