Hlavní obsah
Aktuální dění

Zpráva dne: Miloš Zeman v člunu nevypluje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Plánovaná plavba pana exprezidenta se nekonala!

Článek

Prázdninovou „okurkovou“ sezonu opravdu „značně rozčeřil“ bývalý prezident Miloš Zeman, když národu oznámil, že na své dovolené na Vysočině nevypluje na rybník v nafukovacím člunu!

Řekl k tomu TV Nova:

„Jediné, co bylo špatné, bylo, že ochranná služba mně nedoporučila, abych vyjel na rybník na člunu. Nevím, jestli byla zima nebo vítr, ale nedoporučili, tak jsem se na ně trochu zlobil, ale ochrannou službu má člověk poslouchat.“

Tradiční „plavba“ po rybníku v nafukovacím člunu, z níž v minulých letech fotografie bavily národ, a v zahraničí si nad nimi mohly hlavy ukroutit, se tedy tentokrát nekoná.

Nebyl by to Miloš Zeman, kdyby si v rozhovoru nerýpl do současných ministrů. Třeba pan Výborný se prý nikdy nezabýval zemědělstvím, přesto je nyní ministrem zemédělství. Paní Langšadlová se zase prý nikdy nezabývala vědou a výzkumem, přesto je nyní ministryní v této oblasti.

Exprezident má svým způsobem pravdu. Avšak, jak je jeho dobrým zvykem, tyto argumenty používá jen, když se mu to hodí. Moc dobře ví, že ono je to všechno trochu jinak.

V minulosti několikrát jmenoval jako prezident ministry, kteří v dané oblasti nebyli žádnými velkými odborníky. To mu však vůbec nevadilo. Nebo možná vadilo, ale dohodl se na tom s Andrejem Babišem, protože se mu to hodilo se dohodnout. Zeman většinou ministry nechtěl jmenovat úplně z jiných důvodů. Nejčastěji, když mu vadili jejich názory na Čínu, Rusko, nebo když se tito lidé v minulosti nějak negativně vyjádřili o něm.

Za všechny stačí připomenout, že ministrem zdravotnictví v Babišově vládě byl, dokonce dvakrát, bývalý zpěvák ze Superstar Adam Vojtěch, vystudovaný právník, který nemá žádné zdravotnické vzdělání. Před ministerskou funkcí ve zdravotnictví pracoval na Ministerstvu financí, odkud si ho Babiš přivedl. Jistě lze namítat, že se o zdravotnictví už dříve jako laik aktivně zajímal. To je ale skoro stejné, jako když řekneme, že Marek Výborný je z venkova, a tak má k zemědělství blízko.

Prostě post ministra je především manažerská funkce. Ministr má být schopný manažer, který má být obklopen odborníky. Má co nejvíce poznat obor, v kterém je ministrem. Nemusí být ale nutně z tohoto oboru. Prostě ministrem zdravotnictví nemusí být lékař. Ministrem zemědělství nemusí být farmář. Není to totiž vůbec záruka kvality takového kandidáta. Miloš Zeman to při své inteligenci určitě moc dobře ví.

Zdroj: tn.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz