Hlavní obsah
Aktuální dění

(Všem Pirátům) Pirátská strano: Čas na změnu, čas na návrat k vítězství!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jan Němeček

Volební štáb Pirátské strany, při polovině sečtených výsledků v krajských volbách 2024.

Piráti čelí rozhodujícímu momentu. Možné nové vedení přináší vizi návratu k původním ideálům, důraz na transparentnost, inovace a efektivní správu. Nyní je klíčový čas na změnu směru a přípravu na volební úspěch.

Článek

Vážení členové a členky Pirátské strany,

toto má být zprávou pro všechny z Vás, i pro příznivce a voliče, ať už nynější nebo bývalé.

Nacházíme se v bodě zlomu. Česká politická scéna se otřásá, náš voličský základ se mění a vytrácí se jedna z našich klíčových vlastností - schopnost reagovat, přizpůsobit se, a přitom zůstat věrní našim hodnotám. Piráti byli vždy hlasem těch, kteří volají po spravedlnosti, transparentnosti a skutečné změně. Ale poslední roky ukázaly, že pokud se chceme vrátit na vrchol, potřebujeme novou krev, nový elán a novou odvahu.

Představuji vám tým, který nás povede zpět k vítězství.

Jakub Michálek - Předseda

Jakub je esencí toho, co Pirátská strana od svého počátku představuje – otevřenost, odbornost, pragmatismus. Ten, kdo pro nás vybojoval transparentnost ve státní správě, kdo se nebál jít po krku mocným a kdo i teď, ve chvíli, kdy naše strana potřebuje nový směr, nabízí řešení. Jakub je technokrat, ale také vizionář. Když byl naším předsedou v minulosti, ukázal, že s ním můžeme překročit vlastní stín a získat naší největší politickou moc. Teď je ten pravý čas, aby znovu převzal kormidlo a dovedl nás do voleb jako stranu, která má odvahu a vůli měnit věci.

Martin Jiránek – Místopředseda pro ekonomiku

Martin je jedním z našich nejsilnějších zástupců ve veřejné sféře, zejména mezi podnikateli a lidmi z malých měst a obcí. Jeho zkušenosti jako podnikatele a politika z Královéhradeckého kraje mu dávají schopnost vidět politiku z pohledu obyčejných lidí, kteří chtějí férový stát, méně byrokracie a větší podporu pro malé podnikatele. Martin přináší do našeho vedení pragmatický přístup a zkušenosti z terénu, které jsou klíčové pro úspěch ve volbách. Je to člověk, který nás dokáže vrátit k myšlenkám transparentního, efektivního a spravedlivého státu.

Ondřej Profant – Místopředseda pro digitalizaci

Ondřej je pionýrem digitalizace v České republice. Jeho hluboké porozumění technologiím a moderním způsobům správy věcí veřejných nám umožňuje vybudovat stát 21. století – bez zbytečné byrokracie, efektivní a přístupný pro všechny. Z Prahy, odkud pochází, dokázal ukázat, že digitalizace není jen prázdné slovo, ale reálný krok ke snížení korupce a větší transparentnosti. Jeho práce na digitalizaci státní správy je přesně to, co potřebujeme, abychom přitáhli zpět voliče z městských center.

Hana Kordová-Marvanová – Místopředsedkyně pro spravedlnost

Hana Marvanová, právnička, bojovnice za práva občanů a stálice české politiky, je tou, kterou potřebujeme na naší straně. Její celoživotní boj proti korupci a její práce pro transparentnost ve státní správě jsou zrcadlem toho, čím Piráti vždy byli a chtěli být. Přes její spolupráci s Evou Tylovou máme šanci získat Marvanovou do našich řad – společně s ní se vrátíme k boji za spravedlnost a právní stát. Hana by jako členka našeho týmu přinesla kredibilitu a zkušenosti, které potřebujeme pro posílení našeho postavení v justiční oblasti a mezi voličkami střední generace. Jako bonus, ji pomůžeme odpoutat od ODS na magistrátu a získáme jeden hlas navíc, což posílí, už tak silnou sestavu na Magistrátu hl. m. Prahy.

Kateřina Stojanová – Místopředsedkyně pro digitalizaci a efektivní správu

Kateřina Stojanová je jednou z nejtalentovanějších političek, která dlouhodobě prosazuje inovace v oblasti digitalizace a modernizace státní správy. Její středopravicový přístup k politice, zaměřený na snižování byrokracie, podporu podnikání a důraz na individuální odpovědnost, je přesně tím, co potřebujeme, abychom oslovili voliče, kteří volají po efektivnějším státu. Stojanová vychází z původních hodnot Pirátů - transparentnosti, otevřenosti a ochrany osobních svobod - což z ní činí ideální osobnost, která dokáže propojit tradiční pirátské ideály s moderními výzvami.

Její práce na digitální transformaci veřejného sektoru a její schopnost propojit inovace s konkrétními politickými výsledky osloví střední třídu, podnikatele i občany unavené státní byrokracií. Je to právě ona, kdo může Pirátům vrátit kredit odborníků na digitalizaci a ukázat, že naše strana stále umí efektivně přetvořit stát ve službu občanům.

Jan Lipavský – Předseda pro zahraniční politiku a bezpečnost

Jan Lipavský je symbolem kompetentní, respektované a hodnotově pevné zahraniční politiky, kterou Piráti představují na české i evropské scéně. Svým působením na postu ministra zahraničních věcí prokázal, že je nejen schopným vyjednavačem, ale i odvážným lídrem, který se dokáže postavit za Českou republiku v klíčových mezinárodních otázkách. Jeho přístup spojuje pevné hodnoty, jako je transparentnost, ochrana lidských práv a demokracie, s pragmatickým geopolitickým myšlením.

Lipavského přístup ke klíčovým zahraničněpolitickým otázkám ukazuje, že jeho vize přesahují krátkodobé politické cykly. Jeho rozhodná obrana českých zájmů v EU i NATO dokazuje, že má schopnost oslovit nejen voliče Pirátské strany, ale také širší politické spektrum, které si cení bezpečnosti a stability.

Jan Lipavský reprezentuje to nejlepší z pirátských hodnot - transparentnost, odpovědnost a globální spolupráci. V dnešní době, kdy mezinárodní bezpečnost a geopolitická situace vyžadují jasné lídry, je právě on tou správnou volbou, aby Piráti mohli znovu definovat svou zahraniční politiku a stát se nepostradatelnou silou na české politické scéně. Možná by byl dobrý i jako předseda, ale část pirátů by to nepotěšilo a základ je sjednocování. A taktéž je nutno respektovat jeho přání, že předsedou být nechce.

Klára Kocmanová - Místopředsedkyně pro ekologii a udržitelnost

Klára Kocmanová je nepostradatelnou osobností, která svým neúnavným nasazením a odborností v oblasti ochrany životního prostředí zanechala v předsednictvu nezapomenutelný otisk. I přes to, že byla součástí minulého vedení, její práce se vždy soustředila na dlouhodobé cíle a hodnoty, které mají přesah za hranice politických cyklů. Kocmanová představuje konzistentní hlas pro ekologii a udržitelnost, který je pevně zakořeněný v původních myšlenkách Pirátů z let 2009–2016 – ochrana veřejných zájmů, transparentnost a šetrný přístup ke zdrojům.

Její návrat do vedení není návratem k minulosti, ale krokem směrem k budoucnosti, kde Piráti opět ukáží, že jsou stranou inovací, která chrání nejen současné generace, ale i ty budoucí. Klára Kocmanová svou prací dokázala, že i v době politického tlaku je schopná hájit principy, na kterých Piráti stáli od svého založení – a její osobní integrita a schopnost spojovat lidi okolo klíčových témat ji činí ideální kandidátkou pro znovuzvolení a jedinou, kterou nemůžeme házet do sorty „starých tváří, které můžou za neúspěch“.

V časech, kdy je boj o životní prostředí kritickým tématem pro celou Evropu, zároveň je to tak trochu něco, co „netáhne“, je Klára tou správnou osobností, která umí tato témata předávat, která může Pirátům vrátit zpět jejich identitu a zároveň oslovit nové voliče, kteří hledají skutečná a funkční řešení, bez zbytečné tlaku.

Volební hesla pro Poslaneckou sněmovnu:

1) „Vraťme stát lidem“

    • Navazujeme na naši historii boje za transparentnost a práva občanů.

2) „Bez zbytečné byrokracie“

    • Digitalizace a efektivní správa státu pro 21. století.

3) „Podnikání bez překážek“

    • Menší daňová a byrokratická zátěž pro malé a střední podnikatele.

4) „Spravedlnost pro všechny, ne jen pro vyvolené“

    • S Hanou Kordovou-Marvanovou zajistíme skutečnou rovnost před zákonem.

5) „Férová politika, odpovědný stát“

    • Transparentní hospodaření a zodpovědné nakládání s veřejnými prostředky.

A proč to já, vlastně píši?

Jsem člověk, který věří v moc politických kampaní. Od svých začátků jsem analyzoval a tvořil strategie, které vedly strany k vítězství, ať už to byly lokální bitvy nebo celostátní volby. Jako expertem na politický marketing věřím, že teď je ta pravá chvíle, abysme Piráty posunuli vpřed. Na základě mé podrobné analýzy, právě toto nové vedení s jasnou vizí a strategií může přitáhnout zpět ztracené voliče a získat nové. Není to jen o programu - je to o způsobu, jakým budeme mluvit a jakým budeme jednat. A já jsem připraven vám v tom pomoci. Základem je, ale komunikace mezi sebou, která nefunguje a to je ta první zásadní věc, co musí Piráti změnit. Pojďme konečně vyplout správným směrem!

Nyní je čas jednat. Tohle není jen o volbách do Poslanecké sněmovny - je to o budoucnosti Pirátů. S Jakubem Michálkem v čele, s týmem zkušených místopředsedů a s odvahou investovat do kampaně, která nám může přinést zpět naši sílu, můžeme dokázat, že Piráti jsou stále stranou, která má co říct.

Tento tým je záchranným lanem. Nyní už jen záleží na nás, zda ho společně uchopíme. Už to nesmí být otázka peněz nebo vnitřních hádek, kdo má větší pravdu. Proto se tomu říká poslední pokus… je skutečně poslední. Tak hurá na to!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz