Hlavní obsah
Názory a úvahy

Co nám zůstalo ze sametové revoluce?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Elisa Cabot / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Silná je jen láska, ale k sobě samým.

Článek

Můžeme libovolně cestovat, ale mimo válečné zóny, kterých přibývá, a hlavně, kdo chce cestovat, musí na to mít ( svoboda cestování)

Můžeme svobodně projevovat své názory, ale slyšet lze pouze ty, které se neliší od názorů establishmentu (částečná hluchota).

Zákony někdo respektuje, někdo vůbec. Postižitelnější jsou ti, co je respektují, neboť těm druhým není věnována žádná pozornost. Ti žijí v absolutní svobodě ( Rovnost před zákonem).

Zvyšují se platy a příjmy ne za kvalitu, množství a míru odpovědnosti zastávané profese, ale toliko za existenci pracovní smlouvy, jinak podle toho, kdo umí lépe klamat a práci předstírat.( I bez práce jsou koláče).

Žijeme si materiálně lépe, ale na úkor našich potomků.( Po nás potopa).

Mladí jsou si rovni se seniory. Životní zkušenosti nejsou potřebné a nic neznamenají.(Mezigenerační rovnost a tolerance).

Vysokoškolské vzdělání bylo povýšeno na základní vzdělání. Na každém kroku jsou vysoké školy rozdávající diplomy, ale nikoliv znalosti a vědomosti.( Právo na vzdělání).

Všeho schopni jsou upřednostňování před schopnými.( Odbornost vzad).

Vůbec jsme jiní a žijeme v jiných podmínkách.

Zanikají pojmy jako úcta, respekt, právo, stát.

Současnými a akceptovanými morálními zásadami jsou: neupřímnost, nepřejícnost, kariérismus, absence sebereflexe, a ještě lépe, než dříve se přetvařujeme.

Zdeformovali jsme demokracii, etiku i právo, oslabili stát.

Silná je jen láska, ale k sobě samým.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz