Hlavní obsah
Názory a úvahy

Prezidentskými volbami cílí do Bílého domu dvě neřízené střely

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Volební dilema Američanů, volit ze dvou zel to menší.

Článek

Zanedlouho se budou konat v USA prezidentské volby, ve kterých Američané rozhodnou o osobě prezidenta, který nejen ovlivní jejich život, ale do značné míry i mnohé světové události z titulu jeho pravomocí nejvyššího představitele jedné ze světových velmocí.

Z primárek vzešlí oba kandidáti jsou neřízenými střelami.

Republikánský kandidát z důvodu jeho exhibicionistického a po moci chorobně toužícího, povahově a charakterově pro prezidentskou funkci nežádoucího naturelu, demokratický kandidát z důvodu zjevného opotřebení věkem.

V obou případech se jedná o lékařsky diagnostikovatelný stav, neslučitelný s příslibem řádného a odpovědného výkonu prezidentské funkce, přičemž žádný z nich si uvedené překážky není ochoten, resp. schopen, přiznat.

V tom spočívá u každého z nich nepředvídatelnost výkonu nejvyšší státnické funkce, což samo o sobě není pro samotné USA a potažmo pro celý svět optimistický výhled.

Přál bych Američanům možnost volby řízené střely směřující do Bílého domu, v podobě kompetentního a odpovědného prezidenta.

K tomu ještě toliko američtí demokraté mají reálnou příležitost vyřešit aktuální dilema voličů, kteří jinak budou před volbou menšího zla, postavit proti neřízené střele republikánského kandidáta výměnou svého současného, z omluvitelných důvodů nevhodného kandidáta.

To je příležitost nejen demokratů, ale i všech slušných a soudných lidí , aby v tak důležitých nastávajících prezidentských volbách v USA zvítězili.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz