Hlavní obsah

EU - jednotná v rozmanitosti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Názor v otázkách.

Článek

Je od EU odlišný postoj Maďarska a Slovenska k Ukrajině ještě v kategorii motta EU “ Jednotná v rozmanitosti" ?

Jakou rozmanitost v rámci jednoty je nadstátní útvar EU ještě ochoten a schopen v zájmu sebezáchovy tolerovat těm ne úplně loajálním?

Nejsme svědky vydírání v přímém přenosu těch, kteří nedrží hubu a krok, a to i  s pomocí “ aktuálně privilegovanou" , kterou je o vstup do EU usilující Ukrajina ?

Je opravdu na pořadu dne podřadit vše představiteli zájemce o vstup do EU, sic ve vážné obranné situaci, zvláště s přihlédnutím k varovným hlasům uvnitř zájmové země ( viz např . starosta města Kyjev V. Kličko k hodnocení V.Zelenského ) ?

Jsou současné převládající metody pokynů a nařízení “ ze shora" spásonosnými metodami pro trvalé zakotvení EU, aniž by došlo k analogii historicky neúspěšného experimentu ve východní Evropě v průběhu minulého století ?

Nestačilo by více naslouchat především každému z členských států EU a jejich občanům?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz