Hlavní obsah

Obrana útokem na území agresora.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Má to svoji strategickou logiku.

Článek

Z narativu trestně právní, vnitrostátní zásady nutné ( přiměřené útoku ) obrany přeneseně do mezinárodního práva, se Ruskem napadená Ukrajina dostala do stavu nutné obrany, pokud se bránila agresorovi na svém území.

Pokud by však bránící se Ukrajinou byla fakticky část válečného území úspěšně přenese na území Ruska ( úspěšně se rozumí , že obsadí část území Ruska), formálně se sice stává rovněž agresorem, protože zaútočila na cizí území a tím překročila meze nutné obrany.

Nicméně pokud by se podařilo obránci , jako prvotně napadenému , obsadit část území agresora, má to svoji strategickou logiku, spočívající ve variantě směřující k ukončení válečného konfliktu.

Tou by bylo ve fázi oboustranného vyčerpání smírné narovnání válčících stran, odstoupením si vzájemně dobytých území.

V již existující válce, ve které zřejmě nebude vítěz ani poražený , je nutno zkusit vše, co by mohlo vést k jejímu ukončení, t.j. k míru.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz