Hlavní obsah

Platí zákony, anebo to “ jak je to u nás zavedené" ?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Nový profesní “ fenomén “ zprostředkovatel.

Článek

Stále častěji se setkávám při hájení svých osobních práv a zájmů s jedinou, vše “ vysvětlující" argumentací : “ Tak je to u nás zavedené".

Tak např. brněnské realitní kanceláře požadují provizi od kupujících , ač poskytují “ služby" prodávajícím, za které by prodávající měl zaplatit provizi RK s jediným vysvětlením a argumentací , že :" tak je to v Brně zavedené"!

Mají to zavedené tak, že kopou za prodávající a kupující platí “ provizi" namísto prodávajícího. V lepší případech pro RK inkasuje provizi od obou smluvních stran.

A není to svobodná vůle kupujícího , že zaplatí Rk co ne povinen , neboť jinak RK s ním dále nebude jednat a nedosáhne tím na nemovitost, kterou si chtěl zakoupit. !!!

Nemusím podotýkat, že se jedná v jednotlivých případech o částky stotisícové až milionové.

Všechno je nějak “ zavedené". Podstatné však je, zda to, "jak je to zavedené “ odpovídá platné právní úpravě, anebo je v rozporu s ní.

Vládě ČR a jejím nástrojům výkonu moci mimo jiné uniká pozornost nad dodržování všech zákonu a všemi, zejména v oblasti tvorby a ochrany majetku a peněžních prostředků hrstky poctivě pracujících občanů, vůči rozmáhající se skupině příživníků, vystupujících jako “ zprostředkovatelé všeho" s metodami podvodů, lží i  vydírání, s cílem osobního bezpracného obohacení, jejichž činnost je bohužel legalizována živnostenskými listy.

Tak máme stále zvětšující se skupinu “ podnikavců", kteří si vytváří vlastní zákony o jedné větě :" Tak je to u nás zavedené".

Nevytváří žádné pro společnost žádoucí hodnoty a přínos, ale naopak svoji činností společnost devastují nejen finančně, ale zejména morálně.

Jejich faktická činnost spočívá v “ přerozdělování" hodnot již vzniklých a vytvořených hrstkou poctivých občanů, za nemalou, nikým neregulovanou “ provizi “ vytvořenou z hamižnosti za ziskem, za nímž uvedená skupina “ zprostředkovatelů" cílí .

Finanční úřady zajímají pouze příjmy. Ty “ zprostředkovatelé “ skutečně generují. Nikoho však již nezajímají zdroje, způsoby a metody jejich vzniku, natož úplnost jejich daňového přiznání, čemuž naše vláda mlčky přihlíží.

Nezaslouží si například i tento uvedený jev zvýšené pozornosti vlády, která řeší mimo jiné aktuálně složité ekonomické problémy, pokud ovšem není součástí kritizovaného trendu ?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz