Hlavní obsah
Názory a úvahy

Stát nechrání své občany proti šmejdům?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Není většího hyenismu než vyvolávat u nemocných lidí falešnou naději.

Článek

Naprosto neuvěřitelné!

Otevřu PC a upozorní na sebe obsáhlý, nebývale skandální reklamní článek: „Přírodní cesty ke zlepšení zdraví při diabetu“.

Prý: „…Výrobce přerušil kontakty se všemi lékárnami a přešel na distribuci výhradně přes internet. V zásadě je to správně. Posuďte sami: není třeba platit nájem za obchodní prostory, úplatky lékárnám nejsou nutné, aby se tam dostal. Proto je nyní dostupný v zvláštní nabídce…. vzorek zdarma …po vyplnění objednávky bude vás kontaktovat manažer… výrobek dodá kurýr…“

Propaguje „lék“ dodávaný inzerentem pouze přes internet.Pro jeho doporučení se zaštiťuje „prof. Vítězslavem Dvořákem - českým specialistou na endokrinilogii“, kterého jsem mezi existujícími lékaři nedohledal.

Vkládají mu do úst nehorázné názory jako: „Bohužel, málo lékařů se dnes stará o zdraví pacientů. Řeknu vám ještě více, nikdo se nestará. Prostě dělají svou práci a dostávají za ni peníze. Je jim jedno, jestli se uzdravíte, nebo ne“.

V úvodu však uvádí: „Lékaři bijí na poplach a lékárny využívající nemocných lidí“.

Že nabízí vzorek zdarma, lze z praxe šmejdů domyslet již bez vyřčeného (to už je oblast manipulace jim vlastní), že na úplné vyléčení si musíte objednat nabízený „lék“ na půl roku, samozřejmě již úplatně …

Ví, že pro zdraví, které nám nabízené placebo nevrátí, jsme ochotni dát vše. A šmejdi zase dělají vše pro to, aby se bezpracně obohatili podvodem kdekoliv a na komkoliv.

Že naruší léčebný režim těm, co jim naletí a přičiní se o možné zhoršení zdravotního stavu oproti slibovanému uzdravení, je již podle mého soudu ze strany šmejdů pokus o trestný čin podvodu, újmy na zdraví, ne-li úmyslného obecného ohrožení.

Odsouzení hodné však rovněž je, dát mediální prostor hyenám.

Stát nechrání své občany proti šmejdům?

Nejsem lékař.

Název inzerovaného placeba záměrně, abych se nepodílel na spolupachatelství se šmejdy, neuvádím.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz