Článek
Nedávno jsem objevila dárkové balení medů z Řecka a Srbska, které se pyšní nízkým glykemickým indexem. Zatímco většina medů má glykemický index mezi 50 až 70, tyto medy se drží mezi 30 až 40. Po konzultaci s odborným lékařem si tak tuto pochoutku může dovolit i většina diabetiků.
Byť mají medy nízký glykemický index, na chuti a kvalitě jim to neubírá. Ba naopak. Medy jsou velmi chutné, mají správnou medovou strukturu a pomalu krystalizují. Jsou tak vhodným sladidlem nápojů i doplňkem na vaření či pečení.
Já mám med moc ráda jen tak na pečivu a sladím si jím čaj. Do čaje jsem vyzkoušela akátový med ze Srbska, krétský med i květový citrusový med, které jsou součástí jedné sady. Byť má každý med trošku jinou vůni a chuť, všechny byly výborné. Pokud si med rádi mažete na chleba, doporučuji vám med akátový, který je z těchto tří medů nejhustší.
Protože se blíží Vánoce, brzy se s vámi podělím o recepty, do kterých můžete tento med použít. Sledujte proto můj profil, ať vám žádný z receptů neunikne.