Hlavní obsah

Meduňkový sirup krok za krokem: Sladká svěžest pro každou příležitost

Foto: Canva

Ilustrační obrázek, meduňkový sirup

Meduňkový sirup je dokonalým spojením svěžesti a jemné citrusové vůně. Tento jednoduchý recept vám umožní proměnit aromatickou bylinku v lahodný sirup, který skvěle doplní limonády, čaje i dezerty. Připravte si svůj vlastní elixír klidu a osvěžení.

Článek

Na meduňkový sirup potřebujete
20 snítek meduňky
1 litr vody
2 chemicky neošetřené citrony
1 kg třtinového cukru

Vodu převařte, jeden citron nakrájejte na plátky, z druhého vymačkejte šťávu. Snítky meduňky opláchněte a vložte do hrnce. Zalijte převařenou vodou, přidejte plátky citronu bez pecek a nechte v temnu 24 hodin louhovat. Druhý den vše přes plátýnko přeceďte tak, abyste dostali veškerou tekutinu z meduňky. Do tekutiny přidejte cukr a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Nakonec přidejte šťávu z citronu a ještě horký sirup nalijte do skleněných lahví a pevně uzavřete. Sirup skladujte v chladu a temnu.

Tento sirup se skvěle hodí do letních limonád, čajů nebo jako sladká přísada do dezertů.

Věděli jste, že

Meduňkový sirup je nejen chutný, ale také obsahuje některé prospěšné látky? Meduňka je bohatá na vitamín C a vitamíny skupiny B, které podporují nervový systém a imunitu. Kromě toho obsahuje minerály jako draslík, vápník, hořčík a železo, které přispívají k celkovému zdraví.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz