Článek
Na pizza těsto potřebujeme:
1 čerstvé droždí
1 lžička bezlepkové mouky Schär Mehl Farine
špetka cukru
50 ml vlažné vody
Čerstvé droždí rozdrobíme a nasypeme na bezlepkovou mouku. Přidáme cukr, zalijeme vodou, vše smícháme do hladké kaše a necháme vzejít kvásek.
Kdo nemá rád droždí, může si připravit těsto z domácího kvásku:
250 g bezlepkové mouky Schär Mehl Farine
1 lžička soli
1 lžička jedlé sody
1 polévková lžíce oleje
100 ml vody
Všechny sypké suroviny smícháme, přidáme olej, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Polotuhé těsto necháme 40 minut kynout, poté propracujeme a dáme na chvilku do lednice, aby už dál nekynulo. Troubu si předehřejeme na 230° C a připravíme se na pečení. Pizzu pečeme necelých 15 minut, bagetky pečeme 8 - 10 minut.
Co z těsta na pizzu připravíme jen a jen na nás. Můžeme si připravit výbornou pizzu, nad kterou by neohrnul noc ani ten největší milovník pizzy:
Můžeme si upéct bagetky, které jsou ještě teplé vynikající s bylinkovým máslem, pastou i pestem. Můžeme si upéct pizza chléb, jehož postup najdete už brzy na mém blogu.
Já moc ráda připravuji z tohoto těsta bagetky. Mám je moc ráda jak s bylinkovým máslem, tak i s pastou. Pasty střídám podle chuti. Na bagetky se hodí jak česnekové, tak i chilli habanero.