Hlavní obsah

Recept na univerzální pizza těsto bez lepku a bez laktózy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Canva

Ilustrační obrázek

Milovníci pizzy vědí, že z těsta na pizzu můžeme připravit nepřeberné množství dalších hutných jídel. Ať již máte chuť na vynikající pečivo, na pizzu nebo na pizza chléb, tento recept vás určitě potěší.

Článek

Na pizza těsto potřebujeme:

1 čerstvé droždí
1 lžička bezlepkové mouky Schär Mehl Farine
špetka cukru
50 ml vlažné vody

Čerstvé droždí rozdrobíme a nasypeme na bezlepkovou mouku. Přidáme cukr, zalijeme vodou, vše smícháme do hladké kaše a necháme vzejít kvásek.

Kdo nemá rád droždí, může si připravit těsto z domácího kvásku:

250 g bezlepkové mouky Schär Mehl Farine
1 lžička soli
1 lžička jedlé sody
1 polévková lžíce oleje
100 ml vody

Všechny sypké suroviny smícháme, přidáme olej, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Polotuhé těsto necháme 40 minut kynout, poté propracujeme a dáme na chvilku do lednice, aby už dál nekynulo. Troubu si předehřejeme na 230° C a připravíme se na pečení. Pizzu pečeme necelých 15 minut, bagetky pečeme 8 - 10 minut.

Co z těsta na pizzu připravíme jen a jen na nás. Můžeme si připravit výbornou pizzu, nad kterou by neohrnul noc ani ten největší milovník pizzy:

Můžeme si upéct bagetky, které jsou ještě teplé vynikající s bylinkovým máslem, pastou i pestem. Můžeme si upéct pizza chléb, jehož postup najdete už brzy na mém blogu.

Já moc ráda připravuji z tohoto těsta bagetky. Mám je moc ráda jak s bylinkovým máslem, tak i s pastou. Pasty střídám podle chuti. Na bagetky se hodí jak česnekové, tak i chilli habanero.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz