Hlavní obsah
Jídlo a pití

Dobré jídlo za astronomické ceny a personál, který hosté obtěžují. To je restaurace pivovaru Grasel

Foto: Jana Jirásková Beranová

Vepřová žebra v restauraci Pivovar Grasel

Dobře se na výletě najíst je snem snad každého hladového turisty. Když konečně narazí na hezky vypadající restauraci, moc rád ji navštíví. Jenže to, co zvenčí vypadá jako ráj, může se rychle stát noční můrou.

Článek

Restaurace pivovaru Grasel je mých slov důkazem. Zvenčí krásné místo, které chce člověk navštívit. Ale jen co člověk vstoupí do restaurace, zjistí, že jediné hezké je prostor. Obsluha je znuděná a hodí na vás pohled, jako že jí strašně moc obtěžujete. Už při nuceném pozdravu, kdy by vás raději proklela, zjistíte, že zrovna dobře česky nemluví. Ale to není to nejhorší.

Jídelní lístek v restauraci je stručný a ke všemu ho zdobí ceny z jiné lokality nebo o úroveň vyšší restaurace. Kromě ukrajinských pelmení jsou v nabídce grilovaná žebra, polévka a pár dalších maličkostí. Všechna jídla podle jídelního lístku obsahují lepek a lehčí jídlo by jeden pohledal.

K mému štěstí jsem si mohla dát grilovaná vepřová žebra, která v případě, že si nedám chléb, jsou bezlepková. Maminka si objednala smažený květák s hranolkami. K pití jsme si daly točenou limonádu, domácí limonádu v nabídce neměli.

Smažený květák byl koupený polotovar, ne moc dobře osmažený. Některé kousky byly studené. Má žebra byla dobrá, i když se mi na talíři objevila paprika, která se na něm objevit neměla. Ceny absolutně neodpovídaly kvalitě jídla, ani její porci.

Obsluha byla pomalá, ale čas na kouření a bavení se na telefonu měla. Na objednávku jsme čekaly věčnost, stejně jako na zaplacení. Když jsme po obsluze něco chtěly, očividně jsme ji obtěžovaly. A to i tehdy, když jsme chtěly zaplatit. Vrcholem všeho bylo, když jsem se s obsluhou dohadovala o účtenku, kterou mi z pro mne záhadného důvodu nechtěla dát.

Od mé první návštěvy restaurace do napsání recenze uběhlo pár týdnů. V nich jsem se do této restaurace stihla vrátit. Zážitek byl stejně tragický, jako ten první. Bohužel, prý nejsem jediná, kdo má s restaurací špatné zkušenosti, i když se najdou lidé, kteří vás budou přemlouvat, že váš špatný zážitek byl výjimkou. Za sebe mohu říct, že s nejvyšší pravděpodobností výjimkou nebyl. Obvykle se po špatné zkušenosti do restaurace nevracím, ale zde mi to nedalo a do restaurace jsem se vrátila. Kromě toho, že mne to stálo nemálo peněz, odnesla jsem si ještě větší zklamání. I proto píšu tyto řádky, v nichž je vloženo video z mé první návštěvy.

Nechcete utrácet peníze za služby, které u kterých cena absolutně neodpovídá kvalitě? Pak sledujte můj profil, na kterém v příštích týdnech najdete desítky nových recenzí z kaváren, hotelů i z restaurací. Chybět samozřejmě nebudou ani tipy na výlety.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz