Hlavní obsah

Recenze: Hotel Museum of Bricks je ráj pro celé rodiny milující stavebnice Lego

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Museum of Bricks

Máte doma malého či velkého milovníka stavebnic Lego a rádi byste mu dopřáli netradiční zážitek? Pak vyrazte do Kutné Hory, do hotelu Museum of Bricks, kde vás čeká pobyt plný zábavy.

Článek

Hotel Museum of Bricks není obyčejný rodinný hotel. Tento hotel je ráj pro všechny milovníky legendární stavebnice Lego. Kostičky této oblíbené stavebnice jsou úplně všude. Na pokojích, na chodbách, v herničkách a nechybí ani v bistru.

Hotel Museum of Bricks je součástí muzea se složenými modely stavebnic Lego. Pro všechny ubytované je prohlídka muzea v ceně pobytu, velká část muzea je k dispozici non-stop. Pokud byste si potřebovali dát mezi stavěním pauzu, můžete jít načerpat inspiraci z postavených modelů.

Hotel Museum of Bricks není obyčejný rodinný hotel. Tento hotel je jedna velká lego herna. U snídaně si můžete připravit svačinu na celý den. Kuchyňka je volně přístupná kdykoli si jen vzpomenete. Zdarma si můžete připravit čaj i kávu nebo nalít vodu.

Hotel Museum of Bricks v Kutné Hoře nabízí skvělý servis, profesionální personál, na který se můžete obrátit s nejrůznějšími dotazy a pro děti je rájem na Zemi. Když jsem do hotelu jela, říkala jsem si, proč mezi nabízenými službami není k dispozici hlídání dětí v herničkách. Na místě jsem zjistila, že tato služba není potřeba. V herničkách je tolik možností, že děti ani nevědí, že jsou bez dozoru.

Co se mi při pobytu hodně líbilo, že se v hotelu sešla příjemná komunita lidí. Děti si hrály, dospělí se bavili a nikdo nic neřešil. Nikdo si na nic nestěžoval. Každý, kdo v hotelu byl, si pobyt užíval a nikomu nic nechybělo. Za svůj život jsem toho nacestovala hodně, ale pobyt v hotelu Museum of Bricks byl tím nejlepším pobytem, jaký jsem kdy zažila.

Vím, že do správné recenze patří i nějaké to negativum. Jenže tento hotel žádné negativum nemá. Je čistý. Personál je vstřícný a profesionální. Snídaně jsou velkorysé. Je jen na vás, zda si dáte slanou či sladkou snídani. Nechybí jogurty, různé druhy müsli a dalších přísad do jogurtu a na výběr jsou různé druhy ovoce. Čaje jsou k dispozici ovocné, černé i zelené, kávu si dá každý tu, kterou má rád. Zaparkovat se dá u hotelu zdarma a parkování není vůbec žádný problém. Od jara do podzimu mohou návštěvníci využít rozlehlou zahradu s dětskými prvky, ohništěm i společenskou místností. A co víc. Pokud si postavíte model, který si chcete z hotelu odvést, můžete si ho v místním obchůdku zakoupit.

Asi se ptáte, kam byste se měli podívat, když se do hotelu Museum of Bricks vypravíte. Za zastavení stojí rozhledna Havířská bouda u vrcholu Kaňk, ke které je to z hotelu kousek pěšky:

Za vidění stojí místní kostnice, která je hned za plotem:

Při návštěvě Kutné Hory byste neměli zapomenout navštívit chrám sv. Barbory:

Velký zážitek je i návštěva expozice místních strašidel na Hrádku:

Pokud hledáte rodinnou restauraci, kam zajít na oběd či večeři, doporučuji restauraci U Černého kohouta. Najdete jí v centru města. Byť se na první pohled jako rodinná restaurace netváří, opak je pravdou. Když projedete mezi stoly do zadní části restaurace, najdete v ní salonek s prostorným dětským koutkem, ve kterém mohou děti dobývat hrad a ustrojit se za rytíře. K dispozici je i mnoho hraček a další prolézačky. V restauraci U Černého kohouta se nemusíte bát, že by vaše dítka rušila ostatní hosty. Místnost s dětským koutkem je dveřmi oddělena od restaurace. V jídelním lístku restaurace U Černého kohouta si každý najde to, co má rád. Dětská jídla v nabídce jsou samozřejmostí. Podle mého malého zástupce dělají výborné palačinky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz