Hlavní obsah
Názory a úvahy

Podám žalobu pro znásilnění na ministra kultury mgr. Baxu, jelikož má penis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdroj: pixabay

Některé návrhy zákona vzbuzují úsměv. Jiné zcela oprávněný hněv. Návrh zákona o koncesionářských poplatcích je jedním z nich. Připadám si, jako by nám vládli rádcové Ferenc a Lorenc

Článek

Jak správně podojit všechny poddané

Tak by se měl nový návrh zákona z dílny ministerstva kultury o koncesionářských poplatcích správně jmenovat. Proč nenechat platit všechny bez rozdílu, když si za tím účelem vydáme zákon.

Však vládneme, tudíž můžeme.

Opravdu? Je jisté, že v době, kdy mobilní telefon mají téměř všichni, se tento požadavek zdá být oprávněným. Občan se může na internetu podívat nač jenom chce a poslouchat to, co si vybere.

Jasně.

Takže místo zpoplatnění vstupu na určený web, který tyto platformy, jakými jsou veřejnoprávní televize a rozhlas jsou, zpoplatníme všechny! A penězovod je na světě. Jak prosté, že?

Mohou, tak ať platí!

V době, kdy máme několik mnoho možností, jak získat peníze od skutečných uživatelů, zvolíme takovou, která se dotkne všech. Absolutně. Bezohledně. Bez ohledu na fakt, zda onen člověk skutečně sleduje výplody ČT, nebo poslouchá ČRo.

S manželem jsme tak trochu alternativní domácnost. Televizi nemáme. Platíme si streamovací služby, které skutečně využíváme. Místo ČRo si občas poslechneme nějaké skutečně živé a nezkostnatělé rádio. Tudíž mé rozčarování se přelévá postupně v naštvání a zuřivost.

A já dodávám - pokud v navrhované podobě zákon o koncesionářských poplatcích projde, podám žalobu na ministra kultury Baxu za znásilnění.

A víte proč, pane ministře?

Protože nástroj na to zkrátka máte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz