Hlavní obsah
Názory a úvahy

Zrušme školy úplně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Ušetřilo by se nemalé množství prostředků, no ne? Už se začínají objevovat první moudří, kteří navrhují outsourcing školního stravování. Nakonec stejně lidé dojdou k závěru, že školy nejsou potřeba.

Článek

Však jsme si za všeobecného šílenství kolem Covidu vyzkoušeli, že učit se mohou děti i doma. Co na tom, že po dlouhé době bez kolektivu mládežníci propadli depresím a návrat do kolektivu byl doslova šokem pro mnohé, protože opětovná socializace byla obtížná. Dle vyjádření jednoho pedagoga je každé čtvrté dítě ve třídě na antidepresivech. Nemám důvod mu nevěřit.

Zkrátka domácí výuka přece nějak fungovala. Tak nač pěstovat kabinety pro vyučující, proč zajišťovat dětem jídlo, nač udržovat a vytápět všechny budovy, které neustále potřebují nějaké investice, k čemu mít školníka, který důvěrně zná „svůj barák“, když můžeme všechno hezky rozpustit, budovy zpeněžit a nadbytečné lidi propustit.

Příspěvek do rozpočtu by byl velmi žádoucí! Kolik by se za to dalo pořídit třeba letadel na obranu státu, nebo nových dálnic až do Polska. To jsou přece užitečnější věci.

Takže zrušme školy úplně, děti a mladé lidi nechejme studovat dálkově

Jeden vyučující tak může zvládnout třeba sto dětí, když se mu nehemží ve třídě, neječí a vůbec se vlastně chovají jako zlatíčka, když mají na sobě pyžamo a papuče a on je řídí z obýváku, nebo kuchyně.

Jídlo si všichni školou povinní nechají dovézt třeba z Mekáče, když jim případně nemá kdo uvařit. Budou zdraví, silní a velmi vyspělí, poněvadž se od útlého věku budou učit, že všechno zvládnou z postele, ze které budou následně odmítat vylézt třeba do první práce, ve které uspějí v on-line přijímacím řízení.

Všechno bude v nejlepším pořádku. Stát ušetří na nesmyslných výdajích a všichni konečně budou happy, jak dva grepy.

Pokud někdo dočetl až sem a nepochopil ironii, pak uvádím, že výše uvedené nebylo míněno vážně

Jestliže se mého příspěvku chytí někdo z vlády a přijme jej za své, pak tomuto národu pomáhej Bůh, protože jakmile školství, které máme padne, budeme národem hlupců a asociálů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz