Hlavní obsah
Sport

MS lední hokej USA-Česko, bojovali jako lvi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Yerry Yu, Unsplash

Lední hokej

MS v ledním hokeji USA - Česko, hokejisté bojovali jako lvi, zápas rozhodující.

Článek

USA-Česko

Pro národní tým nesmírně důležitý zápas. Bohužel nám vypadl hráč Jakub Flek kvůli horečkám, který vyniká v neskutečné rychlosti na bruslích.

První třetina

Krásný pohyb Čechu, jsme na puku, jsme rychlejší než Američané. Hrajeme bez nejrychlejšího hráče Fleka. Pastrňák měl velikou šanci dát branku, bohužel puk poskočil. Hra má tempo, je to krása. Strkanice u mantinelu, nic závažného. Američané čekají na svoji příležitost. Zatím je to napínavé, ale bez gólů.

Pavel Zacha krásně vyplňuje prostor mezi Davidem Pastrňákem a Ondřejem Palátem. Pavel Zacha se účastní druhého zápasu, poté co dohnal spánkový deficit. Dokáže být přesně tam, kde je to potřeba.

Stav 0:0

Druhá třetina

Velká šance na české straně, bohužel nakonec nic. David Pastrňák je vyloučen kvůli vysoké holi, Česko hraje v oslabení dvě minuty. Zvládli jsme to bez úhony. Kvůli podražení jde americký hráč na trestnou lavici a Češi budou hrát přesilovku. Dáváme gól, což je naprosto skvělé a měníme skóre na 0:1.

Český tým vehementně bojuje, Američané na to nejsou zvyklí, mají velké ego.

Jan Rutta je vykázán na trestnou lavici za hákování, tudíž USA bude hrát přesilovku. Lukáš Dostál perfektně vychytal eventuální góly od Američanů, kteří jsou v přesilovkách velmi silní.

Stav 0:1

Třetí třetina

Bude se začínat v oslabení. Amerika bude hrát přesilovku. Bylo to o fous, ale Lukáš Dostál českou branku ubránil mnoha šancím od soupeře. Lukášovi Dostálovi velká poklona. Dostál opět ubránil další šanci Američanům, chytil puk. Beránek přitlačil na mantinel hráče USA z NHL, naprosto bez respektu, to americkému hráči je proti srsti. Dostál doteď ubránil třicet střel. Respekt.

Šance pro Paláta, bohužel nic. Červenka krásná střela, bohužel neproměněná. Diváci skandují Češi, Češi, naši hokejisté mají v publiku podporu. Atmosféra v hale je skvělá. Diváci podporují český tým.

Opět neskutečná práce Lukáše Dostála, zase ubránil potenciální gól.

Američané dávají vše na branku z kterékoliv pozice hřiště.

USA nám dává gól, podle názoru komentátorů by neměl platit. Dle rozhodčích gól neplatí, Američané to uznali a trenérskou výzvu si neberou.

Američané hrají power play.

Stav 0:1

Výhra českých hráčů

Zápas končí ve stavu USA-Česko 0:1. Česko vyhrává nad USA a může se radovat z postupu do semifinále.

Skvělé, skvělé, skvělé.

Senzace, velikánská gratulace.

Vynikající výkon Dostála i našich obránců. Výborně to čeští kluci zahráli a ustáli všechny možnosti od soupeře. Parádní výkon.

Moc a moc děkujeme všem hráčům, děkujeme za krásný hokej. A také musíme poděkovat Radimu Rulíkovi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz