Hlavní obsah
Umění a zábava

Seriál Ulice: Nechte Soňu Soňou a Lucku Luckou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Javier Trueba unsplah

Nechte Soňu Soňou a Lucku Luckou. Je vám asi jasné, že článek se bude týkat seriálu Ulice, do kterého nedávno nastoupila nová postava Soni v podání Lucie Vondráčkové.

Článek

Soňa Čechová

A heleme se. Nová postava vstoupila do seriálu Ulice. Rozhodně postava Soni není nudná, ani plochá, ale pomalu jí všímavý divák prohlédne. Soňa je dokonalá v tom, že dokáže pomoci tam, kde vidí, že na to příslušná osoba buď nestačí anebo by jí to moc pomohlo. Mám na mysli například uzávěrku, kterou Soňa udělala vlastně za Magdu. Magda sice tu administrativu zvládá, ale ráda jí deleguje na jiného zaměstnance. Soňa si tím nakloní Magdu. Že Soňa využila všeho, co se dozvěděla proti Magdě, je další stránka Soni.

Irenin návrat do zaměstnání

Když se za Magdu vrací z mateřské ředitelka Irena, Magda to bere jako svoji potupu, ale nehodlá nějak více vzdorovat. Soňa navštíví Irenu v ředitelně a opět jí pomůže s Ireninou agendou a tím si opět Irenu k sobě nakloní. Irena je totiž příšerně unavená. Má doma maličké miminko a zrovna byla špatná noc.

Máme tady další otázku skloubení mateřství a kariéry. Nevím, jak maličké je přesně v tomto seriálu miminko, ale podle mého názoru by se Irena měla věnovat více mateřství. Jako poradní hlas může přeci fungovat dál, když občas přijde do školy na návštěvu nebo přes videohovor či přes telefon. Často byla pozvaná, když se řešil nějaký problém, a tak by to mohlo zůstat nadále. Irena se stejně asi nedokáže dobře soustředit na práci, jelikož alespoň zezačátku bude myšlenkami u svého miminka a muže.

Soňa si vyprosí místo u Ireny pro svého syna

Tak tedy mít na jedné škole zaměstnankyni a její nebo jeho dítě není moc chytré. Oběma to může uškodit. Proč? Ostatní žáci mohou toto dítě považovat za „protekčního“ a doufat, že z něj například vylákají znění písemné práce atd. Dotyčná maminka nebo tatínek je zase pod drobnohledem ostatních žáků. Ke svému synovi nebo dceři se chová buď ochranitelsky nebo naopak přísněji, aby si ostatní lidé ve škole nemysleli…

Vztah dcery - matky/otce a syna - matky/otce je tak důvěrný a vřelý, že je těžké ho ve škole nějak „přehodit“ do vztahu- učitel - žák.

V titulku zní - Nechte Lucku Luckou

Že tuto roli ztvárňuje zrovna Lucka Vondráčková, byl rozhodně velmi dobrý tah tvůrců tohoto seriálu. Lucka totiž hraje naprosto přesvědčivě charakter Soni a krásně ji nechá rozehrávat. To je, milí fanoušci, herecké umění. Komentáře typu od jiných divaček „Asi musíte být stejná jako Soňa, když to tak dobře hrajete“ apod…

nemají žádné opodstatnění. Aby herec dobře zahrál roli, musí na ní dřít. Musí se do ní vcítit. A věřte nebo ne, mnoho herců má vysloveně rádo proti-úkoly a dokážou se na nich doslova „vyblbnout“. A to podle mě i případ Lucky Vondráčkové.

Lucka Vondráčková má mnoho profesí a jedna z nich je herečka. Ano, role jí velmi sedne, protože má pohybové nadání i talent na cizí jazyky. A navíc ještě v nějakém rozhovoru uvedla, že uvažovala i o práci pedagoga. Takže to, že roli hraje s nadšením a diváci jí Soňu věří, znamená její herecký um.

Anketa

Je podle vás vhodné, že se již Irena vrací na ředitelský post?
Ano, chtěla Magdě ulevit.
2,8 %
Ne, miminko je ještě moc malé.
15,8 %
Mohla najít lepší způsob, jak být nápomocna.
81,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 317 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz