Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance: Ach, ty šaty. Lucii se „vyčarovaly“ a Chili zavařily

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nihal Erenay, unsplash.com

Dance

Ach, ty šaty. V druhém kole StarDance se opět řešily šaty neboli taneční kostýmy, chcete-li. To, že se na ně snáší kritika jak od diváků, tak od jistého módního návrháře, už víme.

Článek

Ach, ty šaty ve StarDance - Lucii se „vyčarovaly“ a Chili zavařily

Že se ze všech možných stran hrne na kostýmy soutěžících kritika, si nešlo nevšimnout. Já se snažím soustředit se vždy především na tanec, protože to je hlavní, co mě jako diváka a člověka s velmi kladným vztahem k tanci tohoto druhu zajímá. Nicméně přesto musím konstatovat, že šaty pro tanec musí splňovat určitá kritéria a především, především by se mělo dbát na bezpečnost. Už v prvním kole jste si u tanga mohli všimnout, že se Martě Dancingerové nohavice od kostýmu zapletla do boty. To je velmi nepříjemné, naštěstí Marta to rychle vyřešila.

Lucie Vondráčková a trik se šaty u jivu s Lukášem Bartuňkem

Tanec jive začala Lucie Vondráčková tančit sama v krásném body, které se v části tance přeměnilo v šaty. Je to moc pěkný efekt a divák si toho rozhodně všimne. Takže u těchto šatů musím kostýmního výtvarníka letošního ročníku StarDance pochválit. Lucie byla v napětí, zda se trik se šaty v přímém přenosu vydaří a vydařil. Lucii to sluší tak jako tak. Její elán a radost z pohybu je vidět v každém jejím kroku. Stejně tak je vidět nadšení i u jejího tanečního partnera Lukáše Bartuňka. Letošní řada StarDance nabízí manželský pár profesionálních tanečníků (Lukáš Bartuněk a Kateřina Bartuněk Hrstková), minulá řada nabídla manželský pár z řad slavných osobností (Eva Adamczyková a Marek Adamczyk). A víte, co? Myslím si, že se utkají v semifinále. Protože jak Lucie Vondráčková, tak Oskar Hes předvádí na tanečním parketu mistrovské kousky.

Chili Ta a Jakub Mazůch - Šaty Chili zavařily u valčíku

Choreografie byla spjatá s akrobatickými prvky. Nakonec bylo potřeba více improvizace a více šikovnosti, než si taneční pár předtím myslel. Podle Jakuba Mazůcha neměli předtím se šaty problém. Ať tak či onak, když se odtrhne kus šatů a smýkají se po zemi, najednou máte pocit, že netančíte na parketu, ale na ledě. On úplně stačí obyčejný parket, pokud to na něm poměrně dost klouže, což se občas stane. Velkým umem Chili a Jakub dotančili nějak svůj valčík. Naštěstí se nikomu nic nestalo, ale stačilo málo a mohlo dojít i ke zranění. V tomto případě se tedy model šatů nepovedl a nebo byla choreografie moc náročná či možná hrálo svoji roli obojí. Šaty by měly být navrhované hlavně s ohledem na bezpečnost tanečníků a na to, aby neomezovaly pohyb. Prostě když se tančí, tak se nestojí na přehlídkovém molu a šaty by neměly bránit v pohybu. Takže tady současného kostýmního výtvarníka StarDance nepochválím.

Tak doufejme, že v dalších kolech už k žádnému problému s šaty nedojde.

Zdroje:

Na základě sledování ČT1 StarDance 2024 - 1. soutěžní kolo a 2. soutěžní kolo

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz