Hlavní obsah
Internet a technologie

Udělejte konec nepřehlednosti, Google vám umožní odhlásit hromadné e-maily na dva kliky bez otvírání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Také máte tak zaplněnou schránku nejrůznějšími e-maily jako já? Pokud alespoň čas od času na internetu nakupujete nebo vyhledáváte různé služby, nejspíš se tomu nevyhnete.

Článek

Pokud tedy při každém nákupu poctivě nevyklikáváte tlačítka o odesílání hromadných newsletterů – když to tedy jde. A e-maily se hromadí a hromadí. Oznámení o slevách, různých akcí, posledních šancích – znáte to. Řada z nich sice končí ve složce těch hromadných (nebo něco podobného), ale rozhodně se to netýká všech, které byste tam chtěli mít. Navíc ty hromadné e-maily také začínají být nepřehledné a narazit tak na akci, která vás skutečně zajímá a využijete ji, může být opravdu složité. Ale klikat na každého odesílatele a ručně ho odhlašovat? Ruku na srdce – to se většině z nás nechce. A právě proto přišel e-mail od Googlu s jednou super vychytávkou.

Jen dvě kliknutí a je to

Tato nová funkce integrovaná do služby Google Mail (Gmail) umožňuje uživatelům odhlásit se z hromadných e-mailů pouhými dvěma kliknutími, aniž by museli nechtěný e-mail vůbec otevřít. Ve výpisu e-mailů se totiž nyní objevuje nápadné tlačítko „Odhlásit“, které je viditelné pouze u zpráv ze zdrojů, kde se uživatel dříve přihlásil k odběru newsletterů nebo aktualizací. Tento malý, ale účinný doplněk rozhraní znamená, že uživatelé mohou odhlásit budoucí e-maily od těchto odesílatelů, aniž by museli e-mail otevírat, hledat malý odkaz pro odhlášení a procházet několikastupňovým procesem pro potvrzení svého rozhodnutí.

Je to opravdu jednoduché – na hromadný e-mail jen najedete myší a vpravo se vám objeví tlačítko Odhlásit. Na to kliknete, ještě jednou požadovaný krok potvrdíte a máte hotovo. Google se už o všechny ostatní náležitosti postará za vás. Rychle si tak můžete udělat v e-mailu pořádek a mít tam jen zprávy od těch obchodů, firem apod., o které stojíte

Funkce odhlášení z odběru dvěma kliknutími je nyní k dispozici zákazníkům služby Google Workspace a uživatelům s účty Google na webu a v zařízeních se systémem iOS. Jen ti, co mají na svých zařízeních Android, si musí chvíli počkat – snad to však nebude trvat dlouho.

Zdroj: autorský text s upřesněním informací ze zdroje:

https://workspaceupdates.googleblog.com/2024/01/release-notes-01-19-2024.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz