Hlavní obsah

Jarní prázdniny bez starostí a finanční zátěže, které okresy budou jedny z posledních

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Leon Fi

Přizpůsobte aktivity věku a zájmům vašich dětí.

Kam na jarní prázdniny, tipy na bezplatné aktivity pro děti v různých okresech, aby to nestálo balík peněz, nebo aniž by rodiče museli hluboko sáhnout do peněženky.

Článek

Jarní prázdniny jsou v plném proudu a zatímco si je většina školáků už odškrtla, pro ty v okresech jako Ústí nad Orlicí a Trutnov teprve teď začínají! Díky tomuto načasování si tak rodiny s dětmi v těchto oblastech budou moci užít nejen zimní radovánky, které jinde už pomalu končí, ale také ideální příležitost k odpočinku, zábavě a trávení volného času s rodinou a přáteli v skoro jarních podmínkách.

Konečně venku!

S jarním sluníčkem se otevírá ideální čas na to, abychom s dětmi vyrazili ven a užili si svěží vzduch a zábavu. Ať už bydlíte kdekoli, v okolí se vždy najde spousta možností, jak ratolesti zabavit, nejen o jarních prázdninách.

  • Příroda láká. Procházka do parku. Klasika, která nikdy nezklame. Děti si užijí běhání, skotačení a sbírání šišek, zatímco vy si odpočinete na lavičce a užijete si klid parku. Výlet do lesa. Les skýtá nekonečné možnosti pro objevování. Hledejte s dětmi stopy zvířat, sbírejte lesní plody a užijte si klid a ticho. V lese si děti mohou hrát na schovávanou nebo hledat poklady. Výšlap na kopec. Odměnou za zdolání kopce bude krásný výhled na okolní krajinu. Pokud se v blízkosti nachází kostel, zkuste s dětmi vyšlápnout schody a pokochat se panoramatem z věže. Procházka podél řeky: V okolí Ústí nad Orlicí a Trutnova se nachází mnoho krásných řek, například Orlice, Labe a Úpa. Projděte se podél řeky a užijte si krásné výhledy.
  • Za poznáním a zábavou. Hrady a zámky. Prohlídka hradu s průvodcem je zábavným a poučným zážitkem pro celou rodinu. Mnoho hradů pořádá i speciální akce pro rodiny s dětmi, jako jsou rytířské turnaje, hledačky pokladů nebo středověké jarmarky. Muzea. I muzea můžou být zábavná! Vyberte si muzeum s interaktivní expozicí, která zaujme i malé návštěvníky. Zoologická zahrada. Setkání se zvířaty z celého světa je zážitkem, na který děti jen tak nezapomenou. Tipy na výlet bez peněz: Sledujte webové stránky ZOO, muzeí, hradů a zámků v okolí, mnoho z nich nabízí v daný den volný vstup.
  • Tipy pro aktivní zábavu. Půjčte si kola. Cyklistika je skvělý způsob, jak si prohlédnout okolí a zároveň si zacvičit. Vyrazte na hřiště. Dětská hřiště nabízí spoustu možností pro zábavu a hry.

Nezapomeňte si s sebou vzít foťák a zachytit ty nejhezčí momenty z vašich výletů. Uvidíte, že trávit čas venku s dětmi je nejen zábavné, ale i prospěšné pro jejich zdraví a rozvoj.

Okres Ústí nad Orlicí:

  • Výlet na hrad: V okolí Ústí nad Orlicí se nachází mnoho krásných hradů, například hrad Litice, hrad Lanšperk nebo hrad Potštejn. Vstupné na tyto hrady se pohybuje okolo 100 Kč za dospělou osobu a děti do 6 let mají vstup zdarma.
  • Procházka po parku: V Ústí nad Orlicí se nachází několik krásných parků, například Městské sady, Tyršovy sady a Zámecký park. V parcích se děti mohou hrát na hřišti, zatímco vy si odpočinete na lavičce.
  • Návštěva muzea: V Ústí nad Orlicí se nachází několik muzeí, například Muzeum Orlických hor, Městské muzeum v Ústí nad Orlicí a Muzeum Československého opevnění. Vstupné do muzeí se pohybuje okolo 50 Kč za dospělou osobu a děti do 6 let mají vstup zdarma.
  • Sportovní aktivity: V Ústí nad Orlicí se nachází několik sportovišť, například bazén, zimní stadion a sportovní hala. Vstupné na tato sportoviště se pohybuje okolo 100 Kč za dospělou osobu a děti do 6 let mají vstup zdarma.
  • Přehrada Pastviny: Tato přehrada se nachází v obci Pastviny- Nekoř a je ideální pro milovníky klidu a pohody.

Okres Trutnov:

  • Výlet na horu: V okolí Trutnova se nachází mnoho krásných hor, například Sněžka, Černá hora a Královecký Špičák. Na tyto hory se dá vystoupat pěšky nebo lanovkou. Vstupné na lanovku se pohybuje okolo 200 Kč za dospělou osobu a děti do 6 let mají vstup zdarma.
  • Procházka po parku: V Trutnově se nachází několik krásných parků, například Krakonošův sad, Jiráskovy sady a Školní park. V parcích se děti mohou hrát na hřišti, zatímco vy si odpočinete na lavičce.
  • Návštěva muzea: V Trutnově se nachází několik muzeí, například Muzeum Podkrkonoší, Muzeum papíru a Galerie Draka. Vstupné do muzeí se pohybuje okolo 50 Kč za dospělou osobu a děti do 6 let mají vstup zdarma.
  • Sportovní aktivity: V Trutnově se nachází několik sportovišť, například bazén, zimní stadion a sportovní hala. Vstupné na tato sportoviště se pohybuje okolo 100 Kč za dospělou osobu a děti do 6 let mají vstup zdarma.
  • Přehrada Les Království: Tato přehrada se nachází v obci Žacléř a je oblíbeným cílem turistů i rekreantů. Nabízí rozmanitou pěší turistiku. Přehrada Rozkoš: Tato přehrada se nachází v obci Rozkoš a je oblíbeným cílem rodin s dětmi. Přehrada Březina: Tato přehrada se nachází v obci Březina nad Jizerou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz