Hlavní obsah

Jak jsme našli životabudič a všelék, Cascara kávový čaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Monro

Kávový čaj, přírodní životabudič

Vždycky jsme hledali něco, co by nás povzbudilo a zároveň prospělo našemu zdraví. Vyzkoušeli jsme různé čaje, bylinky a doplňky stravy, ale nic nebylo tak akorát. Až jsme narazili na Cascara kávový čaj.

Článek

Na první pohled to vypadalo jako obyčejný čaj, ale brzy jsme se dozvěděli, že je to něco mnohem víc. Cascara se vyrábí ze sušených slupek kávových třešní a má ovocnou chuť s tóny třešní, meruněk a hroznů. Navíc je bohatá na antioxidanty, minerály a vitamíny.

Zpočátku jsme si Cascaru připravovali podle návodu: 50 g na 1 litr horké vody, 10 minut louhovat a poté scedit. Ale brzy jsme začali experimentovat. Zjistili jsme, že čím více Cascary použijeme, tím intenzivnější bude chuť. A také jsme si oblíbili studenou Cascaru, která je v létě perfektním osvěžením.

Cascara se brzy stala naším každodenním rituálem. Ráno si dáme šálek horké Cascary, která nás nakopne do nového dne. A večer si vychutnáme studenou Cascaru, která nás uklidní a pomůže nám usnout.

Od té doby, co pijeme Cascaru, se cítíme mnohem lépe. Máme více energie, méně stresu a silnější imunitu. Cascara je pro nás životabudič a všelék v jednom. Od klasické kávy liší ovocným charakterem s tóny třešní, meruněk a hroznů. Je přirozeně sladká a jemná s tóny bylin, které dodávají komplexnost a exotičnost.

Kromě úžasné chuti má Cascara i řadu pozitivních účinků na zdraví:

Působí protizánětlivě. Zmírňuje stres. Posiluje imunitu. Obsahuje železo, draslík a mnoho dalších minerálů a antioxidantů.

Zde je několik tipů, jak si Cascaru vychutnat:

  • Příprava: Experimentujte s množstvím Cascary, teplotou vody a dobou louhování, abyste našli ideální chuť.
  • Koktejly: Cascaru lze použít k aromatizaci koktejlů a nealkoholických nápojů.
  • Káva: Některé kavárny nabízejí kávu s Cascarou.
  • Sirupy: Z Cascary se dají dělat sirupy do kávy.

Skladování:

  • Cascaru skladujte v originálním sáčku na tmavém, suchém a chladném místě.
  • Nedávejte ji do lednice ani mrazáku.

Cascara je fascinující produkt, který ukazuje, že káva může nabídnout mnohem více než jen samotná zrna. Je to skvělý způsob, jak objevovat nové chutě a experimentovat s kávovými nápoji. Pokud jste milovníci kávy a rádi zkoušíte nové věci, Cascara je pro vás to pravé.

Zdroj: Monro káva

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz