Hlavní obsah

Jak získat zpátky srdce svého ex, i když má novou partnerku?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Zlepšením své životní spokojenosti a posílením sebeúcty se stane atraktivnější

Není to jednoduchá situace. Tvůj ex s tebou tráví čas, sdílí s tebou intimní chvíle, ale pak se vrací k partnerce, se kterou se hádá. Je přirozené, že toužíš po tom, aby byl a žil s tebou, tak jako dřív.

Článek

Eliška a Ondřej sdíleli malý byt v centru města už pár let. Byt byl útulný, plný květin a knih, ale atmosféra v něm houstla. Vztah, kdysi vášnivý a plný smíchu, se vytratil v tichých večeřích a společných procházkách bez jiskry. Oba věděli, že to takhle dál nejde, a tak se jednoho deštivého večera rozešli.

Ondřej se brzy odstěhoval na venkov. Koupil starý statek s rozlehlou zahradou, plný snů o jeho proměně v útulný domov. Dny trávil prací, opravoval střechu, betonoval, stavěl pokoje, zatímco Eliška se nastěhovala do malé garsonky na okraji města. Začala nový život, chodila do práce, potkávala se s přáteli, ale v hloubi duše stále toužila po Ondřejovi. Zatímco Ondřej, měl na starém statku novou přítelkyni. Už rok a půl.

Paradoxní na tom bylo to, že si s Eliškou Ondřej začal znovu rozumět tím víc, čím míň si rozuměl s novou přítelkyní. Hádali se, byl z ní nervózní, ona mu nerozuměla, ráda pila a o domácnost se postarala tak naoko. Ondřej při tom všem za Eliškou dojížděl do garsonky, kde se oddávali společným chvilkám, rozuměli si, Elišce se se vším svěřoval a ona o to víc nabyla dojmu, že vše ještě není ztraceno.

Jednoho jarního rána se totiž Eliška odhodlala a svěřila se společné kamarádce, o svých citech k Ondřejovi. Hledala u ní pomoc, radu, ale jakou?

Podporu: Sdílení těžkých emocí s blízkým člověkem může přinést úlevu a pocit sdílené tíhy. Kamarádka mohla Elišce nabídnout laskavé ucho a pochopení, čímž by zmírnila tíhu jejích tajných citů a těžkého rozhodování.

Rada: Kamarádka, která zná Elišku i Ondřeje, mohla nabídnout objektivní pohled na situaci a dát Elišce cenné rady ohledně dalšího postupu. Mohla zprostředkovat jinou perspektivu a zdůraznit aspekty, které Eliška ve svém zamilovaném stavu přehlížela.

Spiklenectví: I když sdílení s kamarádkou znamenalo porušení Ondřejova tajemství, Eliška pravděpodobně toužila po spiklence, která by s ní sdílela naději na opětované spojení s Ondřejem. Kamarádka se tak mohla stát Eliščinou oporou a motivací v nelehkém období.

Potvrzení: Eliška si pravděpodobně nebyla jistá svými pocity a hledala u kamarádky ujištění, že její touha po Ondřejovi je oprávněná. Kamarádka mohla Elišce sdělit, že není divné cítit lásku k ex-partnerovi a že je v pořádku toužit po štěstí s ním.

Společná kamarádka tak pro Elišku mohla být oporou, zdrojem rady a objektivního pohledu na situaci. Zároveň mohla sdílet Eliščino tajemství a dát jí najevo, že v ní má oporu v nelehkém období. Mohla nenápadně povzbudit i Ondřeje. mluvit s ním, a získat pohled i z druhé strany.

Situace s bývalým přítelem a jeho novou přítelkyní zní složitě a je důležité zvážit několik aspektů, než se jeho bývalá přítelkyně pokusí o návrat:

1. Emoční stav: Je důležité, aby se bývalá přítelkyně cítila emočně stabilně a připravena na potenciální odmítnutí. Pokus o návrat k ex-partnerovi, když se ještě necítí vyléčena z rozchodu, může vést k dalšímu zklamání.

Měla by si ujasnit, zda ho skutečně miluje a chce s ním být, nebo zda je to jen snaha o zaplnění prázdna či žárlivost na jeho novou partnerku.

2. Komunikace: Bývalá přítelkyně by s ním měla otevřeně a upřímně komunikovat o svých pocitech. Může mu sdělit, že ho stále miluje a touží po obnovení vztahu, ale zároveň by měla respektovat jeho stávající situaci.

Důležité je naslouchat jeho perspektivě a respektovat jeho rozhodnutí, ať už bude jakékoli.

3. Trénink: Bývalá přítelkyně by se mohla zaměřit na sebe a svůj osobní rozvoj. Může se věnovat aktivitám, které ji baví, trávit čas s přáteli a rodinou, a pracovat na svém sebevědomí.

Zlepšením své životní spokojenosti a posílením sebeúcty se stane atraktivnější nejen pro ex-partnera, ale i pro další potenciální partnery.

4. Dosažení: Pokud se i po zvážení všech aspektů bývalá přítelkyně stále chce pokusit o návrat, je důležité, aby to dělala s respektem k oběma partnerům.

Může se s ním sejít na neformální kávu a povídat si, aniž by na něj vyvíjela nátlak. Může mu dát najevo, že je tu pro něj, pokud by ji potřeboval, a že mu stále fandí. Důležité je dát mu prostor a čas, aby se sám rozhodl, co chce.

Není zaručené, že se ex-partner vrátí. I když se o to bývalá přítelkyně bude snažit sebevíc, jeho srdce může patřit jiné. Nejdůležitější je, aby se ona sama cítila šťastná a spokojená. Pokud se jí to podaří, ať už s ním nebo bez něj, bude to pro ni to nejlepší.

Další tipy: Bývalá přítelkyně by se mohla pokusit zjistit, co ho na jeho nové partnerce přitahuje. Možná se od ní může inspirovat a zapracovat na vlastních vlastnostech. Může se také pokusit spřátelit s jeho novou partnerkou. Pokud se jim podaří najít společnou řeč, může to usnadnit situaci pro všechny zúčastněné.

Důležité je, aby se bývalá přítelkyně chovala s respektem a laskavostí k sobě i k oběma partnerům. Rozhodnutí o tom, zda se s ní ex-partner dá znovu dohromady, je na něm.

Zdroje: Jak se dostat k bývalému, Jak získat ex zpět, Jak znovu získat srdce ex

Pamatujte, že neexistuje univerzální návod na to, jak se dostat k ex-partnerovi. Důležité je zvážit specifika dané situace a řídit se zdravým rozumem a intuicí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz