Hlavní obsah
Jídlo a pití

Holčičí pokec a lahodná káva, den plný smíchu, tajemství a nečekané reakce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Kavamonro

Nejlepší káva je čerstvě upražená a namletá na přání

Včerejší den se nesl v duchu přátelství, smíchu a lahodných chutí. Sešly jsme se s kamarádkami, abychom si povídaly, sdílely novinky a užily si společný čas. A co by to bylo za holčičí pokec bez skvělé kávy?

Článek

Dnes jsme chtěly trochu experimentovat. Z práce jsme byly vyčerpané, náročná příprava důležité porady nás vysílila, každá jsme dělala maximum pro našeho šéfa. Danča má nastarosti i catering, což nám dává záminku sejít se, ochutnávat různé druhy kávy a říkat tomu pracovní povinnosti. Kdo by nechtěl pro svého šéfa to nejlepší?

Tentokrát jsme se rozhodly navštívit naši oblíbenou klidnou kavárnu. Mají tam soukromí, kde jsme odděleni od okolního ruchu. V klidu si tam vždy vychutnáme náš šálek kávy, přitom můžeme nerušeně klevetit.

Objednali jsme si tentokrát degustační kávy Monro. Ty nabízí širokou škálu káv z celého světa, takže si každá z nás vybrala tu, která ji nejvíce lákala. Největší pravděpodobnost, že vybereme tu nejlepší i pro našeho šéfa.

Já jsem si dala Monro arabiku z Etiopie, GUJI SHAKISO s chuťovými tóny červených pomerančů, jahod, sladkého melounu, hroznů, nugátu a nádechem hořkého kakaa, je mírně kořeněná s vůní sladkého ovoce a květin. Káva vyniká šťavnatostí s dlouhotrvající příjemnou pikantní kořeněnou dochutí. Nedávala jsem tomu moc nadějí, ale překvapila.

Kamarádka zvolila Monro vietnamská káva Arabika Lam Dong, ta je výrazná, lehce hořká, kakaová s chutí pečených jahod a skořice s jemnou vůní sladkého pečiva. Ta by mohla šéfovi chutnat nejvíc.

Třetí do party si dala Monro směs Arabica a Robusta, základ 80% je tvořen čtyřmi jihoamerickými, jednoduhovými Arabikami a 20% je vysoce kvalitní Robusta, je určena pro milovníky silnějšího espressa s chutí kakaa, nugátu a nádechem oříšků nebo milovníky kávy Caffè latte.

Káva nás nadchla. Byla čerstvě pražená, aromatická a lahodná. Kromě této skvělé kávy se nám dostalo i vynikajícího servisu. Obsluha byla milá a ochotná a ke každé kávě nám dala podrobné a zajímavé vysvětlení. Dozvěděly jsme se o původu kávy, způsobu pražení a doporučeném způsobu přípravy. Každá z nás si zkusila tu svou oblíbenou a už teď se těšíme, až ochutnáme další druhy. Kterou ale vybereme šéfovi, to nám dá asi ještě dost našich dýchánků nad touto kávou. Je jich opravdu hodně.

Ale to nebylo všechno. Během našeho dýchánku se odehrálo něco nečekaného. Kamarádka, která si dala kávu z Vietnamu, se najednou začala chovat divně. Začala se červenat. Nevěděly jsme, co to je. Po chvíli se ukázalo, že káva z Vietnamu pro ni byla příliš silná. Nikdy předtím ji nepila a netušila, jak na ni bude reagovat. Naštěstí se po pár minutách uklidnila a byla zpět s námi.

Tento incident nám všem připomněl, jak důležité je znát své limity. I když je káva lahodná a dokáže zpříjemnit den, je důležité s ní zacházet opatrně.

A co vy? Jaká je Vaše oblíbená káva?

Anketa

Jaká je Vaše oblíbená káva?
Robusta
0 %
Arabica
100 %
Směs káv
0 %
Neřeším původ, musí být lahodná
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasoval 1 čtenář.

Zdroj: Káva Monro

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz