Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Láska na dovolené: Znáte důvody, proč tajemní cizinci válcují české muže?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: JD Mason skrze Unsplash

Dáma odjela a tam jí okouzlil z pravidla o něco mladší fešák a za znepokojivě krátkou dobu byla svatba a hromadné stěhování do Čech či jinam odkud tato žena pocházela. Jistě každý z nás takový příběh slyšel.

Článek

Většina z nás si asi klepala na čelo, co to dotyčnou napadlo, to neprokoukla, že se zde asi o lásku nejedná? Ta musí být teda neskutečně naivní a takový vztah nemá žádnou budoucnost, že? Myslel jsem si to také, ale pár dalších příběhů a nahlížení na tuto problematiku komplexněji mě donutilo podívat se pravdě do očí.

Varuji vás, pánové, tento článek vám pravděpodobně trochu pocuchaná sebevědomí.

Prototyp českého pupkáče

Nadpis hovoří za vše. Prototyp českého pupkáče, tudíž klasického muže středního věku, který sedí s lahváčem na gauči, kouká na televizi a považuje za největší oběť byť jen zvednout nohy, aby pod nimi mohla jeho polovička vyluxovat. Uvařit, vynést odpad nebo zvednout své špinavé ponožky ze země, to už vůbec neexistuje a když ano, tak by žena měla být vděčná, děkovat až za hrob a nejlépe se tomu svému kanci odvděčit aspoň večerní ruční prácičkou. Znepokojivý, ale naprosto všední obrázek na který musí koukat velké množství žen u sebe doma. I když by se zdálo, že naše civilizace je vyspělá, toto máme už dávno za sebou a lidé žijí ve vědomých, na respektu založených partnerských vztazích, bohužel tomu tak ve většině případů stále není.

Samozřejmě nechci házet všechny do jednoho pytle a ani tvrdit, že ženy taktéž nemají sklony k nějakým neřestem, ale to není tématem tohoto článku.

Tak jak se asi bude cítit taková žena, která je od svého partnera, jistě s postavou Adonise, zvyklá jen na nepříjemné narážky na bříško po dětech a zadeček „co už teda není tak pevný co býval“, když jí nový mladý cizinec začne zasypávat komplimenty?

Ženám mnohdy stačí jen aby se cítily vnímané a vyslyšené. Potřebují cítit zájem a bezpečí, které jim klasický český pupkáč často vůbec není schopen poskytnout. Neznámý cizinec ale ano. A díky dlouhodobému nedostatku intimity na emoční rovině může pak žena velmi bouřlivě zareagovat a vášnivě vzplanout, když jí někdo začne její potřeby dosycovat.

A jak to tedy s tou dovolenkovou láskou je?

Každý vztah je riziko a kolika vztahy prošel každý z nás, než našel ten na celý život? A jsme všichni právě v tom, který bude trvat až do smrti? Buďme realisté.

Ať už dovolenkový vztah vznikne z opravdové lásky nebo z rozumu, má stejné šance jako každý jiný.

O vztazích z lásky asi psát nemusím, ty si každý dokáže představit sám. A co se týče vztahů, kdy jeden zúčastněný (v tomto případě třeba švarný egyptský jinoch) usoudí, že pro něj bude vhodné přiženit se do Evropy? Nezapomeňte, že jsou stále země, kde jsou sňatky z rozumu naprosto běžnou záležitostí a fungovaly celé lidské životy. Snědý mládenec, který by se rád dostal k troše evropského luxusu, to může brát prostě jako obchodní transakci. On poskytne ženě to, co potřebuje a na oplátku získá životní jistoty, které mu jeho země nemohla dopřát.

Ani jedné straně se pak vlastně nedivím.

Každý svého štěstí strůjcem

Na závěr, pánové, co dělat, aby to nebyla zrovna naše manželka, která uteče s exotickým fešákem? Dejme svým ženám pozornost, oceňujme co pro nás dělají a jejich péči jim s láskou opětujme.

A pokud se vám do těchto dlouhodobých opatření nechce, prostě na tu dovolenou jeďte s ní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz