Hlavní obsah
Nově na Seznam Médiu

Příběh o rozbouřené řece: Kdo má morálně navrch?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia: Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication.

Krokodýlí řeka

V psychologické hře Krokodýlí řeka se hráči musí rozhodnout, kdo je nejhorší člověk na světě. Hra je založena na příběhu o milencích, kteří jsou rozděleni řekou plnou krokodýlů. Musí využít pomoci různých lidí, ale ne každý z těchto lidí je laskavý.

Článek

V jednom království, v jednom městě žili milenci – krásná Adéla a statečný Jan. Tímto královstvím protékala řeka plná krokodýlů, která ho rozdělovala na dvě poloviny. Na pravém břehu žila Adéla, Jan žil na levém.

Jednoho jara nastaly prudké deště, řeka se rozvodnila a strhla most, který spojoval oba břehy. Velká voda trvala dlouho a Adéle se čím dál tím více stýskalo po jejím milém. Byla smutná a přemýšlela, jak by se ke Janovi dostala.

Žádná loď se neodvažovala na divokou vodu, jenom starý zkušený námořník Robinson se svou bárkou by to dokázal. A tak se Adéla vypravila za ním, aby jí pomohl. Robinson souhlasil, ale jen pod podmínkou, že s ním stráví jednu noc, Adélu tento návrh velmi rozhořčil.

Rozhořčená a polekaná utekla pryč a uvažovala, co má dělat, aby se dostala k milovanému Janovi. Napadlo ji, že půjde k jejich společnému příteli Petrovi a celou záležitost s ním probere a poradí se s ním. Petr Adélu pozorně vyslechl, ale odmítl se k tomu jakkoli vyjadřovat a nechtěl s tím mít nic společného.

A tak se krásná Adéla musela rozhodnout sama, samým steskem už byla celá utrápená. Po dlouhých úvahách, s těžkým srdcem splnila Robinsonovu podmínku, a ten ji, jak bylo dohodnuto, poté převezl přes Krokodýlí řeku za Janem. Šťastné bylo shledání milenců a po chvílích štěstí si Adéla postěžovala, jaké příkoří musela vytrpět, aby se mohla s Janem setkat. Jan ovšem neměl pro její čin omluvu, velmi se rozčílil a Adélu od sebe odehnal.

Nešťastná Adéla utíkala pryč. Cestou potkala Tomáše, který, když viděl, že Adéla pláče, se ptal, co se jí přihodilo. Adéla mu všechno vylíčila. Tomáš se zarazil, připadalo mu to jako velká nespravedlnost a rozhodl se, že ji pomstí. Vyhledal Jana a surově ho zmlátil.

Vaším úkolem je seřadit postavy (Adéla, Robinson, Jan, Petr a Tomáš) podle morálky od nejhoršího po nejméně špatného. Kdo se podle vás provinil nejvíce a kdo nejméně nebo vůbec? (pište do diskuze)

Anketa

Kdo je podle vás nejhorší?
Adéla
16,7 %
Robinson
33,3 %
Jan
33,3 %
Petr
0 %
Tomáš
16,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6 čtenářů.

Anketa

Kdo je podle Vás nejméně špatný?
Adéla
40 %
Robinson
20 %
Jan
0 %
Petr
40 %
Tomáš
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz